Hirdetés

Ha ez igaz, nagyon elkeseredettek az ukránok, már semmi sem szent

Nap Híre portré Nap Híre

A hadsereg a rengeteg külföldre szökő férfi miatt létszámhiánnyal küzd, ezért egyre bővítik azok körét, akik besorozhatónak minősülnek. Sokan ezt kihasználva próbálják elszedni mások pénzét.

Már csaknem két éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, azóta dúl a szörnyű háború a szomszédunkban. Ráadásul nemrég rossz hírek érkeztek: ősszel még alig tudott egy-egy orosz rakéta célt találni, most azonban ismét lángokban állnak az ukrán városok. Úgy tűnik, az oroszok megtalálták a lyukat az ukrán légvédelmen. Közben Zelenszkijék brutális szigorításra készülnek a háború miatt: két törvénytervezetet terjesztettek be az ukrán parlamentben, miután a miniszterelnök a hadsereg a fronton szolgálatot teljesítő személyi állomány növelését kezdeményezte. 

Az ukrán hadsereg a rengeteg külföldre szökő férfi miatt elkezdett igen komoly létszámhiánnyal is küzdeni, ezért egyre bővítik azok körét, akik besorozhatónak minősülnek, bár korhatár egyelőre még érvényben van. 

A Promotions szerint az interneten most egy elég szürreális és rendkívül szomorú videó kezdett terjedni (az ukránok orosz propagandának minősítették az egészet, tehát nem tudni, mi igaz belőle): 

13.600 hrivnyáért, azaz mintegy 130 ezer forintért öregítő maszkokat árulnak, amiket felvéve az ember aggastyánnak néz ki, és így elkerülheti a seregbe való behurcolást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés