Hirdetés

Brutális csapást mértek az oroszok Ukrajnára

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Hatalmas rakétatámadást indított Oroszország Ukrajna ellen, legalább 12-en meghaltak.

Oroszország hatalmas rakétacsapást mért Ukrajna városaira, köztük a fővárosra, Kijevre is. A Guardian azt írja, ez volt az egyik legnagyobb támadás, amit az ukránokra mért Oroszország ebben az évben.

Legalább 12-en meghaltak és 75-en megsebesültek Kijevben és Odesszában, valamint más nyugati és déli városokban lakóépületekre mért orosz csapásokban péntek reggel, míg ukrán tisztviselők szerint Dnyipro központi városában egy bevásárlóközpontot és egy szülészetet találtak el.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy Oroszország körülbelül 110 rakétát lőtt ki a támadás során. „Ma Oroszország szinte minden fegyvert használt arzenáljából” – mondta Zelenszkij közösségi médiában.

Egy szülészet, oktatási intézmények, bevásárlóközpont, lakóépületek, magánházak, parkoló - sorolta az ukrán elnök, hogy milyen létesítményekbe csapódtak be a rakéták. Zelenszkij terrorista támadásnak minősítette az esetet, amire “reagálni fognak”. “És továbbra is harcolni fogunk egész országunk, minden városunk és minden polgárunk biztonságáért. Az orosz terrornak veszítenie kell, és veszíteni is fog” - mondta Zelenszkij.

Az ukrán légierő közölte, hogy Oroszország hiperszonikus, cirkáló és ballisztikus rakétákat használt, köztük olyan rakétákat is, amelyeket rendkívül nehéz elfogni.

urij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője az állami televízióban „masszívnak” minősítette az orosz támadás mértékét, és hozzátette: „Soha nem láttunk ennyi célpontot egyszerre a monitorunkon”.

Az ukrán hadsereg szerint katonai létesítmények is a célpontok voltak.

Péntek reggel hangos robbanások rázták meg az északi Harkiv városát, az Oroszországgal határos településen legalább három órán át dörömbölték a bombák.

Az áldozatok száma tovább emelkedhet, rengetegen rekedtek az épületek romjai alatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés