Hirdetés

Iszonyatos tűz tombol Máramaros megyében, már menekítik az embereket is

Nap Híre portré Nap Híre

Három települést veszélyeztet egy nagy területen tomboló bozóttűz a romániai Máramaros megyében, 90 embert evakuáltak a hatóságok – számolt be szombaton az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) tájékoztatása alapján az Agerpres hírügynökség.

A lángok egy, Hagymáslápos (Lapusel), Koltó (Coltau) és Erdőaranyos (Ariesul de Padure) közötti legelőn csaptak fel, és az erős szél miatt hamar elterjedtek. A hatóságok attól tartanak, hogy a településekre is átterjednek - írja az MTI. 

A tűz eddig hét házra és egy gázolajtartályra terjedt át, sérültekről nem érkezett jelentés. A csendőrök megelőzési céllal 90 embert evakuáltak a tűzhöz közeli térségekből, egy közeli panzió vendégeit is.

A helyszínen 150 tűzoltó részvételével zajlik a mentés. A hatóságok a szabadnapos tűzoltókat is behívták, és négy szomszédos erdélyi megye tűzoltói is nagy erőkkel a helyszínre siettek. Katonai repülőgépek bevetését is kérték a tűz mielőbbi eloltásához.

Raed Arafat belügyi államtitkár bejelentette, egy katonai repülőgép a helyszínre sietett. Közölte, hogy a térségben egy benzinkút is van, de ezt egyelőre nem közelítették meg a lángok.

A hatóságok Ro-Alert telefonos riasztást adtak ki a nagy füst miatt. Hagymáslápos térségében lezárták az 1C jelzésű főutat, hogy a tűzoltók könnyebben megközelíthessék a tűz által érintett térséget.

Magyarországon is brutális tüzek pusztítottak a héten

Hivatkozás másolása

A naphire.hu is megírta, nagy területen égett a száraz fű és egy fenyves lombkoronája Vönöck és Kenyeri között, Csönge térségében csütörtökön, közel 200 tűzoltó küzdött a lángok megfékezésén. Pénteken arról számoltunk be, hogy lángra kapott egy kórház Tatabányán. Az egészségügyi intézmény tetején egy hőszivattyű égett, a tűzoltóknak azonban sikerült eloltani a lángokat. 

Péntek este kigyulladt a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete is. Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta, a tűzoltókhoz este fél 8 után érkezett a riasztás arról, hogy a barlangfürdő aquaterápiás részlegének második emeletén tűz keletkezett, ami később a tetőszerkezetre is átterjedt. Közlése szerint a tető sajátosságai és a rendkívüli forróság nehezítette az oltást. A munkálatokban tíz járművel negyven tűzoltó vett részt, a miskolciak mellett Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból és Mezőcsátról érkeztek tűzoltók. A lángokat éjfél után sikerült eloltani, illetve a közeli erdőre való továbbterjedését megakadályozni. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton pedig Budapesten, a II. kerületi Patakhegyi utcában egy telephelyen kaptak fel a lángok. Nyolc autó teljesen kiégett, a tűz pedig a telephely környezetében lévő bozótos, erdős területre is átterjedt. A fővárosi hivatásos tűzoltók végül három vízsugárral eloltották a tüzet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés