Hirdetés

Felrobbant az internet: új üzenetküldő alkalmazás jön, ezért mindenki odalesz

Garai Kitti portré Garai Kitti

Még nem is elérhető, de máris a legmenőbb üzenetküldő lett a piacon a Daze, ami egy új, a fiatal generációnak szánt alkalmazás.

A Daze a következő hetekben esedékes hivatalos megjelenése előtt is hullámokat vet az internet. És bár még nem debütált, már most több mint 100 ezer követője van a TikTok-on, ahol a posztokat több ezren, ha nem millióan nézik meg. A népszerű üzenetküldő platformok trónfosztásával fenyegető Daze várólistáján már most mintegy 156 ezer ember van, pedig hivatalosan csak november 4-én válik majd elérhetővé - írja a New York Post. 

„A Daze-zel az volt a célunk, hogy egy olyan teljes körű üzenetküldő szolgáltatást hozzunk létre, amely versenyképes az iMessage, a WhatsApp stb. szolgáltatásokkal, miközben egy sor igazán szórakoztató és kreatív funkcióval rendelkezik” - mondta az alapító Willem Simons, egy New York-i vállalkozó.

A felület szabad formájú megközelítést alkalmaz az üzenetküldésben — hasonlóan egy Instagram-történet létrehozásához, az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kísérletezzenek a szöveg elhelyezésével, betűtípusokkal és színekkel, a hagyományos, egységes üzenetbuborékok helyett.

„Gyorsan beírhatsz egy üzenetet, és megnyomhatod a küldés gombot, vagy bárhová áthúzhatod az üzenetet a csevegésen belül” - mondta Simons, hozzátéve: "Könnyen használható és hasznos, ugyanakkor nagyon szabad és kötetlen.”

Úgy tűnik, hogy a technológiához értő generáció körében máris népszerűvé vált a Daze, a fiatalok elragadtatva beszélnek az alkalmazás esztétikájáról a közösségi médiában. "Ez a legkirályabb dolog" - kommentálta egy néző a TikTokon. Egy másik pedig azt írta: "Imádni fogom a csevegést ezen az alkalmazáson."

Jelenleg a Tech Crunch szerint a következő generációs alkalmazás bétatesztelés alatt áll mintegy 1400 meghívott felhasználóval, akiknek többsége a 13-22 éves. Az alkalmazás, amelynek 60 napos megtartási aránya több mint 50%, mesterséges intelligencia funkciókkal is kísérletezik. A mesterséges intelligencia a nagyközönség körében népszerűvé vált, mivel a chatbotok és a generatív AI egyre inkább beépülnek a mindennapi életbe.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés