Hirdetés

A Meta végleg megszünteti ezt a népszerű üzenetküldő alkalmazást

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Meta azt tervezi, hogy leállítja a WhatsApp támogatását a régebbi Android operációs rendszer verziókhoz. Ezt azt jelenti, hogy nem fog elindulni a népszerű üzenetküldő alkalmazás jónéhány régebbi telefonon. A Sun cikke szerint bizonyos Galaxy modelleken már ebben a hónapban megszűnik az alkalmazás.

A WhatsApp közölte, hogy minden évben megnézik, hogy melyek azok a régebbi készülékek és szoftverek, amit a legkevesebb ember használ, és ez alapján döntik el, hol szüntetik meg az alkalmazást. A döntést azzal magyarázták, hogy ezek a régebbi eszközök nem rendelkeznek a legfrissebb biztonsági frissítésekkel sem, vagy éppen a WhatsApp futtatásához szükséges funkciókkal. 

A cikk szerint a WhatsApp október 24-től kezdi leállítani az Android 5.0 és a régebbi verziók támogatását. Ez a változás tehát azokat a készülékeket érinti, amelyen még az 5.0 Lollipop vagy régebbi verzió fut. Néhány népszerű modell közé tartozik a Galaxy S4 és a Galaxy Note 3, de nem csak a Samsungok érintettek. 

A Galaxy S5 és a Galaxy Note 4 egyelőre engedi a WhatsApp használatát. 

Közölték azt is, hogy mielőtt leállítanák az operációs rendszer támogatását, közvetlenül az alkalmazáson belül értesítik a felhasználókat. 

Jelenleg a WhatsApp a 4.1-es vagy újabb operációs rendszert futtató Androidot, az iOS 12-t vagy újabbat futtató iPhone-t és a KaiOS 2.5.0 vagy újabb operációs rendszert futtató KaiOS-t támogatja.

Ahhoz, hogy megtudja, hogy az Ön telefonja is érintett-e, csak meg kell néznie a telefon beállításaiban az operációs rendszer verzióját, melyet a szoftverinformációkon belül találhat meg.

A naphire.hu korábban egyébként írt arról is, hogy van két alkalmazás, ami szó szerint felfalja a telefonja akksiját: az egyik a Snapchat, a másik pedig a WhatsApp. Korábban pedig arról is írtunk, hogy mik azok az alkalmazások, amik lenyúlják a személyes adatainkat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés