Hirdetés

Irgalmatlan botrány a Nemzetiben, kitálalt Udvaros Dorottya

Nap Híre portré Nap Híre

Mivel nyugdíjas, Vidnyánszky Attila minden különösebb magyarázat nélkül megszüntetheti a szerződését. A színésznő szerint azonban az igazgató azt állította, nem teljesítette a kötelező előadásszámát, holott ez nem a színészeken múlik.

Fotó: Rózsa Erika

„Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem” – mondta a Magyar Hangnak Udvaros Dorottya, aki 22 év után hagyta ott a Nemzetit.

Udvaros jelenleg négy darabban is játszott a színházban, már április elején arról szóltak a hírek, hogy a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész - akit tavaly júniusban választottak a nemzet színészévé - nem kapott szerződést a következő évadra.

Azt mondta, mivel nyugdíjas, Vidnyánszky minden különösebb magyarázat nélkül megszüntetheti a szerződését. 

„Másrészt az igazgató úr szerint nem teljesítettem a kötelező előadásszámomat” - tette hozzá. Azt mondta, nem a színészen múlik, hogy hányszor játszik, de a Nemzeti sajátos műsorpolitikája miatt nehéz is lenne kellő számú előadást játszani, megesik, hogy két előadás között négy hónap telik el.

„A legfőbb érv az volt, hogy a Nemzeti nehéz anyagi helyzetben van. A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat” – mondta Udvaros, hozzátéve, hogy elfogadja, hogy anyagi problémák vannak. Azt viszont nem érti, hogy ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért.

Miközben ugyanis a külföldi rendezők több ezer eurós gázsit kapnak, addig az előadásaikat alig tízszer játsszák. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés