Hirdetés

Egyre dagad a botrány a Nemzeti Színházban: ügyvédhez fordultak a megsérült színészek

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, november elején a Nemzeti Színház két színésze, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia megsérültek a Rómeó és Júlia című előadása közben, miután lezuhantak a díszletről. Mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba és műtéten estek át. Horváth Lajos Ottó kéz- és lábsérüléseket szenvedett, a körülményekhez képest már jobban van, viszont a rehabilitációja legalább fél évet vesz igénybe. Szász Júlia a mellkasi sérülése miatt másodszor is orvosi beavatkozást igényelt, ezért vissza kellett feküdni a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára két hétre.

Bár a baleset már több mint négy hónapja történt, a két színész azóta sem kapott semmiféle kártérítést. Most mindketten ügyvédhez fordultak, és a jogi képviselőik segítségével azon dolgoznak az intézmény vezetőségével és a Nemzeti jogászával együtt, hogy minél előbb megkapják, ami megilleti őket.

A tavaly novemberi baleset ügyében még folyik a vizsgálat, s bár a becslések szerint több milliós nagyságrendő kártérítés járna a színészeknek, idáig egy árva fillért sem kaptak. Az összeg azonban mindkettőjüknek jól jönne, hiszen olyan súlyos - és lehet, hogy marandandó - sérüléseket szenvedtek, hogy még mindig orvosi kezelésre szorulnak - írja a Blikk. A lap úgy tudja, Júlia azóta is mankóval jár, Ottó pedig a keze miatt hetente háromszor rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt, s a felépülésük még hónapokig is eltarthat.

Horváth Lajos Ottó nemrégiben az RTL-nek mondta el, hogy elég komplex kezelést kap és nagyon hozzáértő emberek dolgoznak a gyógyulásán, azonban még minimum három hónap a kezelése. 

Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója a napokban közölte, hogy a balesettel kapcsolatos minden ügy folyamatban van, ez vonatkozik a rendőrségi vizsgálatra és a sérült művészek biztosítására is. A portál információi szerint Júlia és Ottó is jogi segítséget kért, képviselőik és a teátrum jogi képviselője közösen próbálják elérni azt, hogy a két színész minél előbb megkaphassa az őket illető kártérítést.

Az eset egyértelműen üzemi baleset volt, ami egy színházban is előfordulhat. A munkabalesetnél objektív a felelősség. Mi nem tekintünk ellenségként, de még ellenfélként sem a munkáltatóra, hisszük, hogy korrekt, jogszerű, emberséges egyezség születik majd. Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is. Egyikük sem akar maradandó fogyatékossággal élni, a cél, hogy mind a ketten minél hamarabb visszatérhessenek a színpadra. Békében és egyetértésben zajlik a közös munka, folyamatos kapcsolatban vagyunk a Nemzeti Színház jogászával, aki nagyon együttműködő, akárcsak a többi színházi kolléga

- árulta el a lapnak Ottó ügyvédje, dr. Borbély Zoltán. A színésznő jogi képviselője egyelőre nem kívánt nyilatkozni. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés