Hirdetés

Nem lesz emlékház Törőcsik Mari szeretett otthonából: árulják a velemi házat

Garai Kitti portré Garai Kitti

A két éve elhunyt színésznő otthona Velemben található és a lánya szeretne túladni rajta, az értesülések szerint jóval áron alul.

A Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett háromszoros Kossuth-díjas Törőcsik Mari egykori kollégái és kedves barátai környezetéből megtudtuk, hogy Teréz köztük keresi a vevőt, s szóban 45 millió forintért már többeknek felkínálta az ingatlant - írja a Blikk. A lap szerint azonban ez az összeg jóval kevesebb, mint amennyit a házzal, az udvarral és a gazdasági épülettel együtt az 1450 négyzetméteres ingatlan ér.

"Törőcsik Mari nagyon figyelt a ház állapotára, folyamatosan karbantartatta az épületet, pár évvel a halála előtt például új tetőt csináltatott a házra, amelynek lakóterülete úgy 120 négyzetméter körül van. Volt benne rendszeresen tisztasági festés, a színésznő nagyon figyelt, hogy ne legyen állagromlás, ne menjen tönkre semmi. Éppen ezért, míg a faluban hasonló ingatlanok valóban negyven- és ötvenmillió közötti áron eladók, ez a ház legalább hatvanmillió forintot ér, szóval a 45 millió jócskán áron aluli ajánlat. Bár valahol érthető is, hiszen a velemi ingatlanpiac nem valami intenzív, a megvételre ajánlott házak a faluban több éve piacon vannak" - mondta egy környéken élő, építési vállalkozóként tevékenykedő informátor. 

A legendás színésznő egykori otthona a halála óta szellemházzá vált. A falubeliek szerint másfél éve csak a szomszéd járt az épületben, aki rendszeresen szellőztet. Ami azonban még szomorúbb, hogy a legenda akár film- és színháztörténeti szempontból is különleges és értékes tárgyai még mindig a házban vannak. "Nagyjából minden úgy van, ahogy Mari hagyta, minden csak porosodik" - mondta a lapnak egy falubeli. 

Az egykori szomszédok szomorúak, hogy az ő Marijuk már nincs közöttünk, hiszen nagyon sokaknak hiányzik, ahogy kikönyökölve a szobaablakon vagy a szemben lévő padon ücsörögve beszélgetett velük. 

Emlékház nagy valószínűséggel azért sem lesz Törőcsik Mari egykori otthonából, mert a település költségvetésébe nem fér bele egy ilyen befektetés. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés