Hirdetés

Itt neveznek el utcát Törőcsik Mariról

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A Vas vármegyei Velem egyik utcáját Törőcsik Mariról nevezik el.

Törőcsik Mari
Törőcsik Mari

Idén tavasszal avatnak fel Velemen egy új építésű utcát, amit a két éve elhunyt színészóriásról, Törőcsik Mariról neveznek el - írja a nyugat.hu.

Ha a jó Isten is úgy akarja, meg is tudjuk valósítani. Nyolcvan százalékra ki merem most jelenteni, hogy sikerülni fog – mondta a lapnak Bakos László polgármester.

A község abban bízik, hogy április 16-án, a Törőcsik Marika emléknapon sor kerülhet az ünnepélyes átadóra. Ekkor lesz két éve, hogy hosszas betegség után elhunyt a Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő. 

Törőcsik Mari magyar színésznő hosszú és gazdag karrierrel rendelkezik, számos kiváló szerepet játszott az évek során. Íme néhány ismertebb szerepe:

Szerelem (1971) - Törőcsik Mari által alakított Katalin a filmben egy szerelmes asszonyt játszik, aki kétségbeesetten próbálja megakadályozni szerelme börtönbe kerülését.

Déryné, hol van? (1975) - A film címszerepében Törőcsik Mari egy színésznőt játszik, aki az 1800-as években élt és a nők jogaiért küzdött.

Sose halunk meg (1992) - Ebben a filmben Törőcsik Mari egy idős asszonyt alakít, aki egy fiatal nő életébe lép és segít neki megérteni az életet és a szerelmet.

A tanítványok (1970) - Törőcsik Mari a filmben egy tanárnőt alakít, aki megpróbálja megérteni diákjait és segíteni nekik.

Az én XX. századom (1989) - Törőcsik Mari itt két szerepet is játszik, egy ikerpárt, akik különböző életpályákat követnek.

Ez a néhány példa jól mutatja, hogy milyen sokoldalú színésznő volt és mennyire sokféle karaktert tudott megszemélyesíteni a vásznon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés