Hirdetés

Eminem meggyilkolja hírhedt alteregóját és piacra dobja 12. lemezét

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Eminem egy true crime-ihletésű trailerrel jelentette be 12. stúdióalbumát, a The Death of Slim Shady (Coup de Grace) című lemezt.

A teaser közvetlenül az NFL draft (az egyetemi bajnokságokból a profi ligába igazoló NFL-játékosok nagyszabású show-val egybekötött válogatója) közvetítése előtt került adásba az ESPN-en, az 51 éves rapper (született Marshall Mathers) pedig csütörtökön osztotta meg a közösségi médiában a teasert. Az új album címe The Death of Slim Shady (Coup de Grace) lesz, és az idén nyáron jelenik meg.

Ki az a Slim Shady és miért halt meg?

Hivatkozás másolása

Slim Shady Eminem hírhedt, homofób, nőgyűlölő, önutáló, pszichopata alteregója volt; a rapper áttörést jelentő 1999-es nagylemeze róla kapta a címét (a diatalmenet 2000-ben az Eminem polgári nevéről címet kapott Marshall Mathers LP-vel kezdődött igazán), és most a jelek szerint a rapper végleg megöli Slimet.

A bejelentés egy true-crime stílusú promóció formájában érkezett, amely hangulatában a 80-as és 90-es évek népszerű krimisorozatára, az Unsolved Mysteries-re emlékeztet. Mielőtt a detroiti legenda, Eminem színpadra lépett volna szülővárosában az NFL Draft nyitányaként, a rapper bejelentette 12. stúdióalbumát – írja a Daily Mail.

A teaser közvetlenül a draft közvetítése előtt került adásba az ESPN-en, az 51 éves rapper (született Marshall Mathers) pedig csütörtök este megosztotta a közösségi médiában. Az új album a The Death of Slim Shady (Coup de Grace) címet viseli majd, amelyről csak annyit árult el, hogy idén nyáron jelenik meg, konkrét megjelenési dátumot nem mondott.

A bejelentés egy true-crime stílusú promó formájában érkezett, amely a 80-as és 90-es évek népszerű Unsolved Mysteries című krimisorozatára emlékeztetett. A teaser a Detroit Murder Files címet kapta, ahol egy bűntett helyszínén egy ballonkabátos bemondó a következőket mondta: "A Slim Shady nevű szőke antihősnek összetett és gyakran kritizált rímei miatt rengeteg ellensége volt.”

„Nem egy barát, egy pszichopata”

Hivatkozás másolása

A promóban szerepel 50 Cent, akit Eminem több mint 20 évvel ezelőtt fedezett fel, és szerződtette őt a Shady Records nevű kiadójához. „Ő nem egy barát. Ő egy pszichopata” - mondta a rapper Slim Shadyről, majd hatalmasat sóhajtott.

A ballonkabátos bemondó ezután azt mondja: „[Slim Shady-nek] a durva dalszövegek és ellentmondásos bohóckodások jelentették végül a vesztét.” Majd egy kikockázott fejű, tetovált férfi felteszi a kérdést: „Ki ölte meg Slim Shady-t?”

A bemondó hozzáteszi: "Kövessék velünk, ahogy rekonstruáljuk azokat az eseményeket, amelyek Slim Shady meggyilkolásához vezettek, miközben néhány hátborzongató helyszínképet mutatnak, amelyeken Slimet egy autó tetején látjuk hason fekve, egy késsel a mellkasában.”

A tetovált személy, akinek az arcát kitakarták a hangja torzítva hallható, visszatér, és azt mondja: "Tudtam, hogy ez csak idő kérdése Slim számára" – majd a rejtélyes férfiról kiderül, hogy maga Eminem az.

Bár azt még nem tudni, hogy az album mikor fog ténylegesen megjelenni, a rapper Shop.Eminem.com weboldalán linkek segítségével előzetesen el lehet menteni az albumot a Spotify-on, vagy előzetesen hozzáadni az Apple Music-on.

Ez lesz Eminem első albuma a Music to be Murdered By óta, amelyet meglepetésszerűen adott ki 2020 januárjában, néhány hónappal a COVID-19-lezárások előtt.

Dr. Dre bejelentése

Hivatkozás másolása

Az új album megjelenésének megerősítése alig több mint egy hónappal azután történt, hogy az őt felfedező rapper Dr. Dre utalt arra, hogy Eminemidén új albumot dob piacra.

Az 59 éves Dre (született Andre Young) márciusban jelent meg a Jimmy Kimmel Live című műsorban, ahol Eminem új albumáról beszélt.

'Hadd mondjak el nektek valamit most rögtön. Eminem a saját albumán dolgozik, ami idén jelenik meg. Beszéltem vele, és azt mondta, hogy rendben van, ha ezt itt, ebben a műsorban jelentem be" - magyarázta Dre. Dre hozzátette: "Igazából holnap fogom először meghallgatni az egész albumot. „Hétpecsétes titokként őrzi a zenéjét, szóval még nem hallottam a teljes [az albumon szereplő] anyagot, de hallani fogom, és idén kiad egy albumot.” 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés