Hirdetés

Elképzelni sem tudunk ennyi pénzt: Taylor Swift a világ leggazdagabb énekesnője lett

Garai Kitti portré Garai Kitti

Taylor Swift Rihannát megelőzve a világ leggazdagabb női zenésze lett az 1,6 milliárd dolláros (586,2 milliárd) vagyonával.

A Forbes szerint a „Bad Blood” című dal 34 éves énekesnője 1,6 milliárd dollárra becsült nettó vagyonával megelőzte Rihannát a listán. A pénzügyi magazin beszámolója szerint Swift elsősorban a zenéinek és élő koncertjeinek köszönhetően szerezte meg az első helyet - írja a PageSix.

A popsztár vagyona 600 millió dollárt tesz ki a jogdíjakból és a turnékból, valamint 600 millió dollárra becsülik a zenei katalógusát. Swiftnek emellett mintegy 125 millió dolláros ingatlanvagyona is van, ugyanis öt háza van szerte az Egyesült Államokban.

A 36 éves Rihanna közvetlenül Swift mögött helyezkedik el a listát, becsült nettó vagyona 1,4 millió dollár, köszönhetően sikeres Fenty Beauty és Savage x Fenty termékcsaládjainak. 

A Forbes beszámolója szerint Swift először 2023 októberében érte el a milliárdos státuszt, köszönhetően a teltházas Eras turnéjának és zenéinek. A Rolling Stone szerint a Grammy-díjas előadó 2023 márciusában indult Eras turnéja a világ legkelendőbb turnéja volt, amely több mint 1 milliárd dollárt hozott. Swift 2023 decemberében mintegy 4,3 millió jegyet adott el, átlagosan 238 dolláros áron. A jegyekre olyan nagy volt a kereslet, hogy a Kongresszus tagjai megkérdőjelezték a Ticketmaster uralmát a koncerteladásokban. 

Swift nem csak a turnékon produkál számokat, hanem az albumai megjelenésével is rekordokat döntöget. 2021-ben Swift elkezdte kiadni első öt albumának újrafelvett változatait, hogy visszaszerezhesse a tulajdonjogokat, miután Scooter Braun több mint 300 millió dollárért adta el a műveket egy ellentmondásos üzletben. A „Shake It Off” énekesnő legújabb albuma, a „The Tortured Poets Department” a Billboard 200-as lista első helyén debütált, és áprilisi megjelenése után 15 hétig vezette a listát.

Az albumból eddig több példányt adtak el, mint bármely más projektből idén, csak 2024 első felében több mint 2,4 millió példányt adtak el tisztán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés