Hirdetés

Dagad a botrány, Shane Tusup irgatmatlanul beleszállt Hosszú Katinkába

Nap Híre portré Nap Híre

Az amerikai edzőnél most betelt a pohár és kegyetlenül kiosztotta volt feleségét és tanítványát, Hosszú Katinkát. Shane Tusup azt írta, eddig a csapatuk iránti tiszteletből hallgatott. 

Mint ismert, az amerikai edző és a magyar úszónő közös munkája korábban fantasztikus sikerekhez vezette őket (több világbajnoki cím, három olimpiai bajnoki cím). A válásuk után nem beszéltek egymásról nyilvánosan, most azonban úgy tűnik, valamivel nagyon sikerült felhúzni Tusupot, ugyanis egy Facebook-bejegyzésben osztotta ki kegyetlenül Katinkát. 

Tények. Katinka, való igaz egyéni sportoló voltál, de egyetlen sikeres ember sem ért el semmit egyedül. Tudom, és a tények is bizonyítják, hogy hatalmas hatással voltam és kulcsszerepet játszottam a csapatunk sikerében. Egyedül én vagyok az, aki megkérdőjelezhetetlenül felelős az edzésmódszertan kialakításáért. Használhatod a platformodat arra, hogy elismerést szerezz, és azt állítsd, hogy mélyen érted a koncepciót, de az utólagos teljesítményeid a bizonyítékok rá, hogy az üres szavak nem vezetnek eredményre. Fájdalmas volt látni, ahogy mindaz, amit felépítettem lángba borult és egyetlen dolog maradt meg: egy nagy száj.

- írta Tusup, aki hozzátette, eddig csupán a csapatuk iránti tiszteletből hallgatott. Az amerikai edző kijelentette azt is, hogy Katinka nélkül nem lett volna képes ilyen eredményeket elérni, de ugyanez igaz az úszónőre is. "Az én ötleteim és elmém nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg" - fogalmazott.

Hatalmas csalódást kelt, hogy a siker a fejedbe szállt. Elfelejtetted, honnan jöttél. Mindezen eredmények után azok közül, akik segítettek megvalósítani életed gyermekkori álmát, hirtelen már senki sem része a történetednek…

- üzente Katinkának. 

Shane Tusup a bejegyzésében egyébként egy fotót is megosztott, amelyen felsorolja, hány rekordot és nemzetközi érmet nyert volt felesége az irányítása előtt, közben és után. 

A Sportal cikke szerint Tusup amiatt borult ki, hogy Hosszú Katinka férje, Layber-Gelencsér Máté – Mathias Rex álnéven – azt írta az egyik Facebook-csoportban, hogy "Az edzésmódszerének java részét Katinka találta ki, ami 3 olimpiai arany, 26 vb-arany, 30 Eb-arany, valamint 321 világkupa-aranyhoz vezetett.” A lap ugyanakkor megjegyezte, hogy Hosszú a legnagyobb sikereit zömmel akkor érte el, amikor az amerikai szakember irányította a tréningjeit.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés