Hirdetés

Dráma Szentendrén – a miniszterelnök, a Schobert család és Vujity Tvrtko is belekeveredett

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Megjósolhatatlan volt az események alakulása: Magyar Attila és Beleznay Endre ötletének ugyanis a közönség is részese lett. Németh Kristóf is a helyszínen izgulta végig a Fórum Színház rendhagyó bemutatóját.

Zsúfolásig telt meg a Szentendrei Színház nézőtere néhány napja, egy pótszéken megbújva még a Fórum Színház igazgatója, Németh Kristóf is izgatottan várta a nem mindennapi darab premierjét. Az “Aki túsz, aki nem, jövök!” ugyanis Magyar Attila és Beleznay Endre ötlete alapján készült, a pikantériáját pedig az adja, hogy a komédiában Reményi Oszkár a közönséget ejti túszul - fegyverrel. A celeb túsztárgyaló, a Beleznay Endre által alakított Tarnavölgyi Üzgür és a túszejtő sem tudhatja előre, mi minden történik majd az előadás során. Amiben ráadásul felbukkan a miniszterelnökön kívül Vujity Tvrtko, vagy éppen a Schobert család is. A premier előtt Magyar Attila készségesen válaszolt a Naphire.hu kérdéseire.

“Azzal ötlettel fordultunk az írókhoz, Ürmös Zsolthoz és Kövesdi Miklóshoz, hogy mi lenne, ha ránk jellemző humorral előbb én túszul ejtem a nézőket, majd Endre, mint túsztárgyaló megpróbálná kiszabadítani őket. Ennyit mondtunk, mire ők kisvártatva előálltak egy színdarabbal. A próbák alatt pofozgattuk jobbról-balról, oda-vissza és végül elkészült az előadás” - kezdte lapunknak Magyar Attila, aki azt is elárulta,  - mint általában a premiereken gyakran - rokonok és barátok is ott izgulnak a nézőtéren, köztük a színész párja, Gina, akivel 12 éve alkotnak boldog párt.

A pár sosem nyilatkozik a magánéletéről, így néhány hónapja meglepték az országot, amikor egy kereskedelmi csatorna műsorában együtt jelentek meg. A koronavírus-járvány alatt ugyanis gyerekfejlesztő könyveket és játékokat találtak ki, amihez befektetőket kerestek. Végül Lakatos István 7 milliót ajánlott a vállalkozás 33 százalékáért, ami el is fogadtak. S hogy hogy megy az üzlet? Attila ezt is elárulta. “Az szépen gördül előre. Sokat kell vele dolgozni, de megéri a munkát, Nem olyan egyszerű Magyarországon egy kisvállalkozást üzemeltetni, de mi nem adjuk fel” - mondta bizakodóan, majd pár perccel később valósággal berúgta az ajtót, ami az előadást illeti.

A fordulatos, sztároktól és poénoktól tarkított túszdráma során ráadásul Beleznay egy pizza recept, Magyar pedig egy Queen - Mama betéttel mutathatta meg azt is, milyen rendkívüli színészek, a túszejtés a premieren pedig közel három órán át tartott. Hála a színészeknek és a közönségnek!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés