Hirdetés

Rettenetes tragédia hozta össze Messit a feleségével, egy magyar is segített nekik

Morvay Péter portré Morvay Péter

A világbajnok élete gyökeresen fordulatot vett, miután újra rátalált gyerekkori barátjára, akivel öt éve házasok. Lionel és Antonela közös életében egy argentinai magyar híresség is fontos szerepet játszott.

Antonela Roccuzzo a döntő után megható szavakkal köszöntötte férjét, aki vasárnap este világbajnoki címre vezette Argentína labdarúgó-válogatottját a katari tornán. 

„VILÁGBAJNOK. Hatalmas büszkeség veled örülni. Köszönjük, hogy megmutattad, soha nem szabad feladni és a végéig küzdeni kell. Világbajnok vagy, tudjuk, hogy évekig mennyit szenvedtél ezért és mennyire akartad! Hajrá, Argentína!” – írta az Instagramon.

Antonela és három gyermekük a világbajnok sztár nagy büszkesége
Antonela és három gyermekük a világbajnok sztár nagy büszkesége

Mint arról beszámoltunk, Messi az álomdöntő után meggondolta magát, és bejelentette: folytatja  a válogatottban. 

Lionel Messi és Antonela Roccuzzo gyerekkorukban ismerkedtek meg szülővárosukban, az argentinai Rosarióban, de aztán a futballsztár káprázatos európai karrierje elsodorta őket egymástól. 

Messi a nagy távolság ellenére nem feledkezett meg a régi ismeretségről, és végül egy fájdalmas tragédia újra egymás mellé sodorta őket. 

2005-ben Roccuzzo legjobb barátnője, Ursula Notz autóbalesetben meghalt. Miután Messi megtudta a hírt, Spanyolországból visszarepült Argentínába, hogy megvigasztalja leendő menyasszonyát - írja az argentin Para Ti. 

A viszontlátásból aztán igazi szerelem lett, ami Lionel számára hatalmas inspirációt jelentett emberi és sport szempontból egyaránt.

Lionel és Antonela tinédzserként még szülővárosukban, az argentinai Rosarióban
Lionel és Antonela tinédzserként még szülővárosukban, az argentinai Rosarióban

„Feleségem, Antonela rengeteg nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik” 

– így méltatta párját Messi. „Nagyon csodálom, ahogyan a mindennapokat kezeli, mindig jó kedve van, és csodálatosan közelíti meg a problémákat. Rendkívül intelligens és az élet minden területén jól képzett”.

A párnak két fiúgyermeke született, mielőtt 2017-ben összekötötték volna az életüket. Egy évvel később Antonela életet adott harmadik fiuknak.

Messi nem túlzott, amikor felesége rendkívüli személyiségéről beszélt. Antonela Roccuzzo Argentínában járt egyetemre, ahol bölcsész és társadalomtudományi szakon szerzett diplomát, majd posztgraduális tanulmányokat kezdett fogorvosi szakon. 

Azonban úgy döntött, hogy új irányt próbál, mert szeretett volna közelebb költözni Messihez.

2016 novemberében Roccuzzo bejelentette, hogy modellszerződést kötött a magyar származású argentin sztár divattervező, Ricky Sarkany cégével. 

Egy évvel később barátnőjével, Messi csapattársa, Luis Suárez feleségével dizájner Sarkany-butikot nyitottak Barcelonában. Emellett több fitneszmárkával és céggel is dolgozott már együtt, köztük az Adidasszal és a Stella McCartney-val.

Bár nincs Twitter- vagy Facebook-fiókja, Roccuzzónak több mint 25 millió követője van az Instagramon, amelyen szakmai fotók mellett rendszeresen posztol a családjáról is. 

Az oldalon bemutatkozásában ezt írja magáról: "Thiago, Mateo és Ciro anyukája"

2017-es esküvőjüket egykori szülővárosukban, Rosarióban tartották, és az eseményen Messi csapattársai is jelen voltak, Shakira és akkori párja, Gerard Piqué mellett. 

Az apaság és a házasság átformálta a futballsztár gondolkodását. 

„Növekszel és tanulsz” - mondta Messi az FC Barcelona honlapján megjelent interjúban az apaságról. 

„Tapasztalatokat gyűjtesz az élet minden területén, a pályán és azon kívül is. De mint ember, a három gyermek megszületése megváltoztatta az életszemléletemet, a gondolkodásmódomat, és ez is segített a fejlődésemben”.

Hozzátette: „Bár három gyerekkel otthon kevés a pihenőidő, igyekszünk minden másodpercet élvezni velük, legyen szó tévénézésről, játékról vagy bármi másról. Szeretünk otthon maradni és élvezni ezeket a pillanatokat.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés