Hirdetés

Bármikor lehallgathatják játék közben a Playstationön - van megoldás

Garai Kitti portré Garai Kitti

A PS5-tulajdonosok rájöttek, hogy ha nem kapcsolnak be egy funkciót a beállításokban, akkor gyakorlatilag bárki lehallgathatja őket. Egy Reddit-felhasználó most azonban megosztotta, hogy van egy praktikus beállítás, amivel megakadályozható a kémkedés.

A 2019 novemberében bemutatott Playstation 5 gyorsan az egyik legkeresettebb játékrendszerré vált világszerte, ami főleg a rendszer felépítésének, kialakításának és felszereltségének köszönhető. Az egyik ilyen népszerű funkció például az automatikus némítás, amely képes kikapcsolni a mikrofont a játékos helyett, ha az elfelejtette ezt megtenni. Ez azért is nagyon fontos, mert így megakadályozható, hogy mások lehallgassák a magánbeszélgetéseket játék közben - írja a Sun. 

Ennek ellenére sok felhasználó nincs tisztában azzal, hogyan kapcsolhatja be ezt a funkciót. Egy Reddit-felhasználó hívta fel a figyelmet erre, aki beszámolt arról, hogy már több mint egy éve megvan a PS5-öse, azonban egész idáig nem tudta, hogy a mikrofon automatikus elnémítására is van lehetőség. 

"Elég ijesztő, hogy elfelejtheted, és valaki lehallgat" - kommentálta a bejegyzést egy másik játékos. 

Így kell beállítani az automatikus némítást

Hivatkozás másolása

Az automatikus némítás engedélyezése a PS5 DualSense vezérlőjén azt jelenti, hogy a konzol bekapcsolásakor alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a mikrofont. Ahhoz, hogy ezt beállítása, be kell menni a beállítások menüpontba, majd a Hang, ezután pedig a Mikrofon opcióra kattinta. Itt "A mikrofon állapota bejelentkezve" menüpontra kell nyomni, majd a némításra kapcsolni. Ezután már nem kell attól tartani, hogy mások lehallgatják a magánbeszélgetéseid. 

Korábban a naphire.hu írt arról is, hogy hogyan kémkedhet utánad a főnököd, valamint arról is, hogy a TikTokon keresztül figyelik meg az embereket

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés