Hirdetés

Legyen óvatos: a TikTokon keresztül figyelik meg az embereket

Garai Kitti portré Garai Kitti

Amikor berobbant a TikTok, az Egyesült Államokban hatalmas botrányt okozott, ugyanis az a hír terjedt, hogy Kína ezzel az applikációval kémkedik a felhasználók után. Még az FBI is figyelmeztetett, hogy potenciálisan veszélyes lehet az alkalmazás, most pedig kiderült, hogy valóban előfordult olyan, hogy a TikTokon keresztül megfigyeltek embereket.

Annak idején újságírók már megírták meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy Kína kémkedhet a TikTokon keresztül. Most a TikTok anyacégének, a ByteDance-nek a belső levelezéséből derült fény arra, hogy tényleg volt erre példa, ugyanis egy titkos projekt során a Tiktokkal követték ezeket az újságírókat, hogy megtudják, kik lehetnek az információ forrásai. A kémkedés közben pedig engedély nélkül hozzáfértek az IP-címeikhez is.

Állítólag nem tudtak erről a titkos projektről, de amint egy vizsgálat során kitudódott, minden érintettet kirúgtak a cégtől. Az Egyesült Államokban egyébként egyre magasabb helyekről támadják az applikációt, és sokan követelik, hogy tiltsák be az országban - írja a Promotions.

Korábban a Naphíre már írt arról, hogy az Egyesült Államokban betilthatják az alkalmazást nemzetbiztonsági védelemre hivatkozva. Az amerikai Kongresszus két republikánus tagja kezdeményezte, hogy az országban lehetetlenítsenek el minden olyan közösségi alkalmazást, amely a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés