Hirdetés

Kiderült a titok: így lesz feltörhetetlen minden telefon

Nap Híre portré Nap Híre

Kiderült, mi a világ legbiztonságosabb PIN-kódja.

A DataGenetics és a Webroot kiberbiztonsági szakemberei szerint a 8068 az a kód, amelyet az esetek kevesebb mint 0,001 százalékában használnak. Így rendkívül alacsony az esélye, hogy bárki kitalálja – írja a Nuus. A leggyakoribb PIN-kódok közé tartozik a 1234, a 1111 és a 0000, amelyek a világ összes PIN-kódjának 20 százalékát teszik ki. 

Ezek mellett gyakoriak a születési dátumokból álló kódok is, különösen a 19-cel kezdődő kombinációk. Bár elméletileg egy véletlenszerű próbálkozásnál 1:10 000 az esélye, hogy valaki eltalálja a PIN-kódot, három próbálkozásnál már 1:333-ra nő az esély.

A Webroot elemzése kimutatta, hogy a 8068 a világ legbiztonságosabb PIN-kódja, mivel teljesen véletlenszerű, és nem követ semmilyen mintát. Ezen kívül olyan kombinációk is biztonságosak, mint a 7637, a 6835 és a 9629, mert ezek sem kötődnek könnyen felismerhető mintákhoz vagy dátumokhoz.

Érdekes módon a 2580-as kombináció a 22. legnépszerűbb PIN-kód. Valószínűleg azért, mert a billentyűzeten egy oszlopban található számokat könnyű megjegyezni. Az emberek általában előnyben részesítik a páros számokat és az egyszerű mintákat. De ha valóban biztonságos PIN-kódot szeretnél, érdemes elkerülni ezeket a kombinációkat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés