Hirdetés

Óriási készültség New Yorkban, 35 ezer rendőr várja Trump letartóztatását

Morvay Péter portré Morvay Péter

A volt elnök ellen harmincnégy ízben elkövetett üzleti csalásért emeltek vádat, Trump szerint politikai boszorkányüldözés zajlik ellene.

Mint arról beszámoltunk, Trumpnak azért kell megjelennie a New York-i ügyészségen, mert volt ügyvédje szerint hallgatási pénzt fizettetett vele egy pornószínésznőnek, amit utólag kampánypénzként könyveltek le.

A CNN értesülése szerint Donald Trumpot magyar idő szerint a kedd késő esti órákban hivatalosan is rabosítják, vagyis ujjlenyomatot vesznek róla, és fotót készítenek a bűnügyi nyilvántartás számára.

Ugyanakkor a volt elnök ügyvédei megállapodtak az ügyészséggel, hogy 

nem kerül bilincs Trumpra.

Trump már megérkezett New Yorkba
Trump már megérkezett New Yorkba Reuters / Yahoo News

Ennek ellenére óriási a készültség New Yorkban, ahol attól tartanak, hogy megismétlődhetnek a 2021. január 6-ai zavargások, amikor Washingtonban a tüntetők elfoglalták a Capitolium épületét.

A vádak ismertetése után Trumpnak nyilatkoznia kell arról, hogy bűnösnek vallja-e magát. 

Ezt vélhetően tagadni fogja, hiszen eddig már számos alkalommal közölte, hogy politikai ellenfelei leszámolásának tarja az ellene indított eljárást.

Trumpnak amúgy nem jött eddig rosszul a vádemelés, emelkedett a népszerűsége és már milliókat keresett a börtönpánikon.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, Trumpnak az elnökválasztási reményeitől sem kell búcsúznia, mert még a börtönből is kampányolhatna.

Az amerikai alkotmány szerint akár elnöknek is megválaszthatják, bár az kérdés, hogyan kormányozhatna a Fehér Ház helyett a börtönből. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés