Hirdetés

Török Gábor dermesztő sorai: belebukik Orbán Balázs a botrányos mondatokba?

Nap Híre portré Nap Híre

A héten nagy port kavart Orbán Balázs egyik kijelentése, amikor az 1956-os hősökről beszélt. Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a miniszterelnök politikai igazgatója egy friss interjúban az orosz-ukrán háborúról beszélt, majd kijelentette, hogy "pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett […]".

Természetesen ebből a kijelentéséből hatalmas botrány lett, ami után a politikus azzal védekezett, hogy félreértették a szavait, pénteken azonban elismerte, hogy hibát követett el és bocsánatot kért.

Török Gábor politikai elemző arról beszélt, hogy szerinte a politikus nyilatkozata "méretes politikai öngól volt", mivel a Fidesz politikájának alapját kezdi ki. Hozzátette azt is, hogy ilyen hibát profi politikus csak nagyon ritkán követ el. "A hiba politikai súlyát talán leginkább Márki-Zay Péter 2022-es partizános válaszához lehetne mérni" - írta a Facebook-oldalán az elemző, amit az Index idézett.

Ezután azt írta, hogy a probléma nem az, hogy Orbán Balázs azt gondolja, hogy nem szabad harcolni az erősebb ellen, hanem az, hogy egy olyan párt politikusa tette mondta ezt, amely szverenitásból és szabadságharcainkból vezeti le az identitását.

"Pontosan azért az év politikai hibája ez a nyilatkozat, mert a Fidesz politikájának alapját, magját kezdi ki, hasonlóan ahhoz, ahogy a kegyelmi ügy tette a kormányzati családpolitikával" - hangsúlyozta Török és megjegyezte, hogy az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 24 órán belül reagált a történtekre, jól mutatja, hogy a Fidesz is tisztában van az ügy súlyával. "Nem érdemes azt gondolni, hogy ne lenne jelentős a miniszterelnöki megszólalás: a politikai szótárban a 'hiba' nagyon súlyos beismerés".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés