Hirdetés

Döbbenet: "Kína lábtörlőjének" nevezte Magyarországot Trump pártjának vezetője

Nap Híre portré Nap Híre

Elég kemény kritikát kapott Orbán Viktor Donald Trump pártjának a vezetőjétől.

Mitch McConnell republikánus szenátor lesújtó véleményt mondott szerdán Orbánékról, ugyanis kijelentette, hogy

"Magyarország évtizedek óta a Nyugat legelszántabb ellenfeleinek pályájára sodródott. Ez egy riasztó tendencia".

Ezt követően McConnell saját párttársait is kőkemény kritikával illette, ugyanis úgy fogalmazott, hogy szerinte senki nem tehet úgy, mintha nem látná ezt. "Különösen nem azok az amerikai konzervatívok, akik egyre inkább személyi kultuszt alakítanak ki Orbán Viktor körül".

A republikánus szenátor ezután sem fogta vissza magát, ugyanis Donald Trump elnökjelöltnek is odaszúrt, és mint mondta, "semmi kemény nincs abban, ha valaki meghajol az autokraták előtt" - írja a Valódi Hírek.

Mint ismert, Donald Trump az elnökjelölti vitán néhény hete "kemény fickónak" nevezte a magyar miniszterelnököt. 

A szenátor felidézte azt is, hogy az Orbán-kormány egyre problematikusabb kapcsolatot épít ki Kínával és Oroszországgal. Majd rámutatott arra is, hogy a magyar vezetők nyíltan Moszkva, Peking és Teherán kegyeit keresik. Szóvá tette, hogy Orbán Viktor nemcsak csodálja Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hanem segít is neki.

"Minden alkalommal akadályozzák azon európai és transzatlanti erőfeszítéseket, amelyek Oroszország törvénytelen agressziója ellen irányulnak. Magyarország vezetői nem csinálnak titkot abbéli meggyőződésükből, hogy az Egyesült Államok a jövőben hanyatlásnak indul. Nem titkolják, miként készülnek az amerikai gyengeségre és fogadnak a mi kudarcunkra"

- jelentette ki a politikus.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés