Hirdetés

Deutsch Tamás kőkemény üzenetet küldött az 1956-ról össze-vissza beszélő Orbán Balázsnak

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Balázs hatalmas port kavart kijelentése még a párttársai, sőt, Orbán Viktor rosszallását is kivívta. Az 1956-ra tett megjegyzések mellett Deutsch Tamás sem mehetett el szó nélkül. 

Amint arról már a Naphíre is beszámolt, nagy vitát váltott ki a miniszterelnök politikai igazgatójának egy nyilatkozata, amelyben az 1956-os szabadságharcra utalva arról beszélt, hogy „mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát”.

Orbán Balázs a Mandiner „Stratégiai Részleg” című műsorában arról is beszélt, hogy az ukránok joga és szuverén döntése, hogy vállalták a háborút, de hozzátette: „ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.” Orbán Balázs mondatai nagyon nagy vihart kavartak, mind az ellenzések belül, de még a párttársai körében is. 

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban adott interjút, ahol elmondta a véleményét a nagy belpolitikai vihart okozó Orbán Balázs-nyilatkozatról is. A miniszterelnök szerint Magyarországon is “már sikerült belekeverni” az ‘56-os forradalom ügyét a háborúról szóló vitába. “Most a politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, ami hiba” - fogalmazott. 

Deutsch Tamás úgy nyilvánította ki a véleményét a témában, hogy megváltoztatta a profilképét a közösségi médiában. A választása pedig Szeles Erikára esett, arra a 15 éves diáklányra, aki egy fotónak köszönhetően az ‘56-os forradalom ikonjává, jelképévé vált, majd egy héttel a kép elkészülte után hősi halált halt.

A gépfegyverrel kamerába meredő fiatal lány képét Vagn Hansen dán fotós készítette valószínűleg 1956. november 1-jén. A fotós később úgy emlékezett, hogy már Erikánál volt a fegyver, amikor megkérdezte, hogy lefotózhatja-e, a lány pedig örömmel igent mondott. A fotó bejárta a nemzetközi és hazai sajtót is, ikonikus lett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés