Hirdetés

Újabb súlyos vád: "Novák Katalin hazudozással tetézi a bajt"

Nap Híre portré Nap Híre

Tovább dagad a botrány a köztársasági elnök körül.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. Az ügy hatalmas botrányt robbantott az egész országban, a történtek után az ellenzéki pártok is akcióba lendültek. Az LMP mélységesen felháborodott Novák Katalin döntése miatt, a Momentum átvitte a Sándor-palotához a kordonokat és a köztársasági elnök hivata előtt "Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot tettek ki a kordonokra. A DK először levélben tájékoztatta Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. Majd később a párt bejelentette, hogy méltatlansági eljárást kezdeményeznek Novák Katalin köztársasági elnök ellen.

Lapunk arról is beszámolt, hogy Novák Katalin az ATV kérdésére, miszerint megbánta-e a kegyelmi kérvény aláírását, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését, azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején. Mint mondta, van egy jogszabályi rendelkezés, amely szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános, ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek megválaszolatlanok maradnak. Hozátette,  az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúja, ami rengeteg valótlan állítást tartalmaz. Minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és ő az elé terjesztett több száz kérvényről minden esetben igyekszik a leginkább körültekintően dönteni.

Most a témában Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa ismét leírta a véleményét, méghozzá azzal kapcsolatban, hogy az ügyben mit nyilatkozott a köztársasági elnök. Dúró egy hosszú posztban a reagált minderre a Facebook-oldalán. Ebben azzal vádolja Novák Katalint, hogy "hazudozással tetézi a bajt", a pártja pedig nyilvánosságot követel.

"Novák Katalin megszólalt a pedofília eltitkolásában segédkező szörnyeteg kegyelmével kapcsolatban, és ahelyett, hogy érzékelte volna tettének erkölcsi és társadalmi jelentőségét, még magát igyekezett beállítani áldozatként, aki ellen politikai lejáratás zajlik. Nem igaz, Elnök Asszony, csupán megszólalt az emberek erkölcsi érzéke, és felháborodásukat fejezték ki. Az Öné is megszólalhatott volna" - írta a bejegyzésben Dúró Dóra.

Kiemelte azt is, hogy szerinte nem elfogadható indok az, hogy a törvény szerint titkos az indoklás.

"köztársasági elnöknek lehetősége, sőt erkölcsi kötelessége is lenne egy ekkora felháborodást kiváltó ügyben épkézláb magyarázattal szolgálni, már ha egyáltalán van ilyen. De lehet, hogy elkezdte végre érezni: döntésére nincs mentség. A Mi Hazánk ezért is kezdeményezi jogszabálymódosítással azt, hogy a kegyelmi ügyeket egyrészt hozza nyilvánosságra a Köztársasági Elnöki Hivatal minden esetben, hiszen most is sunnyogtak, és az egész ügy nyilvánosságra kerülését is igyekeztek elkerülni. Csak nem sikerült".

Hozzátette, "másrészt nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bocsánatkérés, a döntés megváltoztatása vagy legalább érvek helyett ellentámadásba, terelésbe és mellébeszélésbe kezdett az első számú közjogi méltóság, amellyel tovább mélyíti az erkölcsi szakadékot, amibe került. Minden hangzatos, családbarát vagy keresztény szólam értelmét vesztette azáltal, hogy az érdemi cselekvése ellentmond azoknak".

"A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely következetesen védi a gyermekeket a testi és lelki bántalmazástól is, és zéró toleranciát képvisel a pedofilokkal szemben" - zárta bejegyzését Dúró Dóra.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés