Hirdetés

Tényleg azonnal ki kell kapcsolni a telefonunkat?

Nap Híre portré Nap Híre

Minden éjszaka pihentessük? Vagy csak néha? Mikor érdemes törölni a memóriát? Ezekre a kérdésekre kaphat most választ.

Korábban már írtunk arról, melyek azok az alkalmazások, amiket érdemes azonnal törölni, vagy hogy milyen frissítést kell letölteni ahhoz, hogy készülékünk optimálisan működjön. Mármint akkor, amikor éppen nem omlik össze a Telekom és a Vodafone szolgáltatása, mint néhány nappal ezelőtt. 

Azt szinte mindenki tudja, hogy a számítógépünk teljesítményét javíthatja, ha néha kikapcsoljuk, azonban az okostelefonját a legtöbb ember egészen máshogy használja, mint a laptopját vagy a PC-jét. Ha az akkumulátor eléri a kritikus szintet, egyszerűen rádugjuk a töltőre, és ez így megy akár éveken keresztül,.

Vannak szakértők, akik szerint a telefon éjszakára való kikapcsolásának a készülék élettartama szempontjából nem sok értelme van, a lítium-ion akkumulátor nagyjából 300-500 töltési ciklust bír, mielőtt elkezd veszíteni a teljesítményéből - írja a Rakéta.hu.  

Mások szerint a telefont néha igenis van értelme újraindítani, mivel az a  megnyitott alkalmazásokat nem zárja be, amelyek a háttérben futva gyorsabban fogyasztják az akkumulátort, erre viszont az újraindításnál kézenfekvőbb megoldás, ha időről-időre kilőjük a nem használt appokat, amit két mozdulattal megtehetünk. 

Az iPhone-ok esetében az iOS 11 óta már van lehetőségünk anélkül törölni a memóriát, hogy ehhez újra kéne indítani a telefont. Az Androidnál ilyen megoldás nem áll rendelkezésünkre, de egyes gyártók adnak olyan eszközt a kezünkbe, amivel alaposan kipucolhatjuk a telefonunkat.

A Samsung magyarországi képviselete a portállal azt közölte: leginkább a telepített és használt alkalmazások függvényében, hetente egyszer azért érdemes újraindítani az eszközöket. 

Bár az Android, illetve a többi mobil operációs rendszer kezdetektől arra van optimalizálva, hogy "folyamatosan" be legyenek kapcsolva, ugyanakkor a különböző update / log / cache / lapozó és egyéb ideiglenes file-ok felhalmozódhatnak, amelyek az újraindítás során törlődnek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés