Hirdetés

Ha nem akar bajba kerülni, azonnal töltse le ezt a frissítést a telefonjára

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Apple új iPhone-frissítést adott ki, amely más sürgős biztonsági javítások mellett megakadályozza a "kényes felhasználói adatokhoz" való jogosulatlan hozzáférést.

A legújabb szoftverjavítás, az iPhone operációs rendszer 17.2 röviddel a közelmúltban megjelent két kör hibajavítás után érkezik, amelyek érintették  a virtuális autókulcsokat és pénzügyi funkciókat, több más biztonsági aggály mellett - írja a New York Post.

Az iOS 17.2 - amit iPadekre is kiadtak - a vállalat szerint kijavít egy olyan sebezhetőséget, amely lehetővé teszi az appok számára az érzékeny adatokhoz való hozzáférést, emellett javít egy veszélyesebb Bluetooth-biztonsági rést is, melyben a támadó távolról átveheti a felhasználó billentyűzetét.

Problémák merültek fel a "Keresés" funkcióban is - amelynek révén a felhasználók megtalálhatják elveszett eszközeiket -, ugyanis az Apple szerint egy alkalmazás képes lehet érzékeny helymeghatározási információkat olvasni. Feltehetően a privát internetes böngészési előzmények is veszélybe kerültek, mivel "a lapokhoz hitelesítés nélkül lehet hozzáférni" jelenleg. Ezért is nagyon fontos a frissítés letöltése.

A gyors javítások egy nagyobb biztonsági frissítést megelőznek, amely jelenleg a Beta tesztelés alatt áll az Apple-nél, és célja, hogy megakadályozza az iPhone-tolvajokat az érzékeny felhasználói adatokhoz való hozzáféréshez. A funkciót "Lopott Eszközvédelemnek" nevezik, és akkor működik, amikor egy eszköz ismeretlen helyen található. Ez annyit takar, hogy a felhasználóknak azonosítani kell magukat olyan dolgokhoz, mint a jelszavak megváltoztatása, és ezt vagy az arcuk, vagy az ujjlenyomatuk használatával tehetik meg.

Az iOS 17.2 egy új, Napló nevű alkalmazást is bevezetett, amely arra hivatott, hogy a felhasználókat arra ösztönözze, hogy naplózzák élményeiket azáltal, hogy fényképeket és egyéb tárolt információkat állítanak össze, amelyek a szabad írás alapanyagául szolgálnak.

Egy másik funkció a térbeli videók fejlesztését is tartalmazza.

A frissítés a 2017-es iPhone X-ig visszamenőleg minden modellre vonatkozik, és könnyen elérhető a "beállítások" menüpontban a "szoftverfrissítés" fül alatt.

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy a hatóságok figyelmeztettek a legutóbbi iPhone-frissítés miatt. Mint ismert, a bevezették a NameDop funkciót, amellyel az iPhone-osok gyorsan megoszthatnak egymással információkat. Ám a rendőrség szerint ez egyáltalán nem biztonságos, ugyanis a frissítés automatikusan bekapcsolja magát, így könnyedén rossz kezekbe kerülhetnek az adataink.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés