Hirdetés

Eltörött a mécses Miley Cyrusnál, ő lett a legfiatalabb Disney-legenda

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Miley Cyrus lett minden idők legfiatalabb sztárja, aki Disney-legenda státuszt kapott.

Az énekesnő Hannah Montana szerepében vált híressé a Disney Channel sorozatában, ami először 2006-ban került képernyőre, amikor Cyrus mindössze 13 éves volt - írja a BBC.

A D23 rajongói találkozón vasárnap tartott érzelmes beszédében Miley azt mondta, hogy "még mindig büszke arra, hogy Hannah Montana lehetett".

A sztár az év elején nyerte el első Grammy-díját a Flowers című dalért, amelyet az év kislemezeként ismertek el, és 10 hétig volt listavezető az Egyesült Királyságban.

A 31 éves művésznőt a 12 000 fős közönség álló ovációval köszöntötte, amikor a kaliforniai Anaheimben, a Disneylandnek otthont adó Honda Centerben átvette a díjat.

Elmondta a közönségnek, hogy "egy kicsit minden megváltozott" a popsztárként kettős életet élő tinédzsert alakító szerepe óta, "de ugyanakkor semmi sem változott meg".

Egy kislány nagy álmokkal

Hivatkozás másolása

Miley azután lépett színpadra, hogy Lainey Wilson countryénekesnő elénekelte Hannah Montana egyik legnépszerűbb számát, a The Best of Both Worlds című számot.

A lány elérzékenyült, amikor elmesélte a közönségnek az első fellépését Hannah-ként.

"Szükségünk volt a felvételekre, amelyeken teltházas koncerteket adott, de senki sem tudta, hogy ki vagyok" - mondta. Jegyeket osztogattak egy bevásárlóközpontban - folytatta -, "ahol az első ingyenes koncertemet tartottam volna".

"A valóságban egy szőke parókás kislány voltam a plázában, nagy álmokkal"

- fogalmazott Cyrus, majd hozzátette, hogy "a szívem mélyén Hannah Montana voltam, és nagyon büszke voltam rá". "Ezt a díjat Hannah-nak és minden csodálatos, hűséges rajongójának ajánlom, és mindenkinek, aki valóra váltotta az álmomat. "Hogy magát a legendát idézzem: ez az élet".

Miley azzal is viccelődött, hogy őt "biztosan nem egy laboratóriumban hozták létre", utalva a pletykákra, miszerint a Disney-gyerekeket a kaliforniai Disney-irodában hozzák létre.

"Ha igen, akkor biztos volt egy hiba a rendszerben, ami miatt valahol 2013 és 2016 között meghibásodtam". Mint ismert, Miley a 2013-ban megjelent negyedik albumával, a Bangerz-zel hagyta maga mögött a Disney-gyerek imidzsét.

Ugyanebben az évben az MTV VMA-n a Blurred Lines énekesével, Robin Thicke-kel adta elő a We Can't Stop című dalát. Az előadás azonban elég provokatív volt, olyannyira, hogy még a habujj feltalálójától is kritikát váltott ki - ezt a kelléket Miley emlékezetes módon használta a fellépése alatt.

Nem Miley volt az egyetlen sztár, akit kitüntettek az eseményen: a Star Wars- és Indiana Jones-színész Harrison Fordot is Disney-legendának nevezték, az Oscar-díjas Jamie Lee Curtis mellett.

Harrison azt mondta, hogy "nagyon örül, és egy kicsit zavarban van" a kitüntetés miatt, de egyben "nagyon hálás" is.

"Az a kiváltság ért, hogy mesemondó vagyok, méghozzá egy segítő mesemondó" - mondta a 82 éves színész. "Imádom azokat az embereket, akikkel lehetőségem volt együtt dolgozni".

Jamie-t a Bajos csajok sztárja, Lindsay Lohan mutatta be, aki a lányát játszotta a Nem férek a bőrödbe című 2003-as filmben, aminek már készül a folytatása.

Jamie, aki tavaly Oscar-díjat nyert a Minden, mindenhol, mindenkor című filmért, szintén elérzékenyült a ceremónia alatt.

"Az igazság az, hogy a legendák nem formálódnak" - mondta a 65 éves színész a közönségnek. "Akkor jönnek létre, amikor ápolják és nevelik őket".

A ceremónián nem csak sztárokat ünnepeltek. Összesen 14 embert ismertek el Disney-legendaként az eseményen. Köztük van John Williams zeneszerző, Colleen Atwood jelmeztervező és Martha Blanding, Disneyland első főállású feketebőrű idegenvezetője is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés