Hirdetés

"Mennyiért adod az áramot?" - Lagzi Lajcsit nem kímélik a rabok, kegyetlenül beszóltak a trombitásnak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Úgy tűnik a trombitásnak nincsenek nyugodt percei a börtönben. Ügyvédje arról számolt be, hogy a rabtársak közül voltak olyanok, akik kikezdték a zenészt.

Folytatódik Lagzi Lajcsi kálváriája. Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, Galambos Lajost 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték gáz- és áramlopási ügyben. A zenésznek februárban kellett volna bevonulnia, azonban halasztást kért. De mivel a bíróság elutasította, így kénytelen volt betalálni a börtönbe. Aztán jött a hír, hogy Lajcsit átszállították a börtönkórházba, ugyanis alig evett valamit, állapota gyorsan romlani kezdett. Itt különböző vizsgálatokat végeztek el rajta. A trombitás és az ügyvédje már megkapták ezeket az eredményeket, ám arról egyelőre nem született döntés, hogy megszakítják-e Lagzi Lajcsi szabadságvesztésének letöltését.

Ügyvédje most hírt adott arról, hogy Galambos Lajos hogy érzi magát a börtönben. Dr. Csontos Zsolt úgy fogalmazott, hogy a zenész már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. "Hajnali fél ötkor van ébresztője, este nyolc órakor takarodó. Mivel az egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok" - mondta a Blikknek az ügyvéd.

Beszóltak Lajcsinak a rabok

Hivatkozás másolása

"Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a bv. munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének, fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, semmi ilyesmit nem tapasztalt. Persze, találkozott már a többi rabbal is, akik felemásan fogadták. A legtöbben barátságosak voltak és beszélgettek vele, néhányan azonban pikírt, bántó beszólásokat címeztek neki, mint például: „Most majd neked fújják el a nótádat” vagy „Mennyiért adod az áramot?” Sajnos, a börtön­élet egy külön világ, ezzel nem lehet mit kezdeni, magára van hagyva. Saját magának kell megtalálnia és kiharcolni a helyét a hierachiában. Alkalmazkodnia kell minden helyzethez, még ha ez nehéz is...” - tette hozzá az ügyvéd. 

Dr. Csontos Zsolt azt is elárulta, hogy vele bármennyit beszélhet a hivatalos bv-telefonján a mulatós­sztár, a kapcsolattartóként megjelölt családtagokkal azonban csak korlátozottan kommunikálhat.

"Heti 50 percet beszélhet, az pedig igencsak kevés, ha az embernek testvére és gyerekei vannak. Hamar lepörög az az ötven perc, és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés" - mondta, hozzátéve, hogy a levelezés eléggé vontatott. 

Lagzi Lajcsi havonta kétszer vásárolhat magának a börtön kisboltjában, a bv-számlájára feltöltött pénzt költheti el. "Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap" – tette hozzá az ügyvéd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés