Hirdetés

Már az egész világ Katalin hercegnéért aggódik: Vilmos megtörte a csendet

Garai Kitti portré Garai Kitti

Vilmos herceg képviselője egy rövid nyilatkozatot adott ki, ami csak újabb lökést adhat a durva pletykák terjedésének. 

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, Katalin hercegné egy tervezett hasi műtéten esett át januárban egy londoni magánkórházban. A palota nem sokat közölt a hercegné állapotáról, aki teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, így egyből beindultak a találgatások, mostanra pedig egyre vadabb teóriák születtek azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett vele. A pletykák már odáig fajultak, hogy Katalin meghalt, és Vilmos éppen gyászol. Ezeket már a palota sem tűrte tovább, így nermégiben megszólaltak és közölték, hogy Katalin továbbra is jól van és otthon lábadozik. Ám a rajongóknak ez nem volt elég, és továbbra is vad pletykákat terjesztenek a betegeskedő hercegnéről. 

Ráadásul az sem javított sokat a helyzeten, hogy a brit védelmi minisztérium bejelentette: Katalin hercegné részt vesz III. Károly király júniusi hivatalos születésnapi rendezvénysorozatán, a palota pedig nem erősítette meg ezt. Az udvari illetékesek közölték, hogy a tárca a bejelentés előtt nem konzultált velük. A Kensington-palota és a Buckingham-palota - Károly londoni hivatala - egyaránt hangsúlyozta: egyelőre nincs is abban a helyzetben, hogy megerősíthesse a hercegnő és a király részvételét bármilyen nyilvános eseményen, tekintettel arra, hogy Katalin továbbra is lábadozik, Károly pedig kezeléseket kap daganatos betegségére.

Most azonban Vilmos herceg képviselője rövid nyilatkozatott adott ki Katalin hercegné állapota és az összeesküvés-elméletek miatt. "A munkájára és nem a közösségi médiára összpontosít" - mondta a leendő király nevében egy szóvivő azután, hogy bejelentették Katalin részvételét az uralkodó nyári születésnapi rendezvénysorozatát. A New York Post azt írja, mostanra már el is távolították Kate Midletton nevét a kormányzati honlapról. 

Katalin betegségéről egyébként a mai napig nem árultak el részleteket, a palota csak annyit közölt, hogy a műtét sikeres volt, és hogy nem valószínű, hogy a hercegné húsvét előtt visszatérhet a nyilvános szerepléseihez. "A walesi hercegné nagyra értékeli az érdeklődést, amelyet ez a nyilatkozat kivált. Reméli, hogy a közvélemény megérti azt a vágyát, hogy a lehető legnagyobb mértékben megőrizze a normális életet a gyermekei számára; és azt a kívánságát, hogy személyes egészségügyi információi bizalmasak maradjanak" - írták egy korábbi nyilatkozatban, hozzátéve, hogy a Kensington-palota csak akkor fog frissítéseket közölni a hercegné állapotáról, ha jelentős új információt kell megosztani. És bár folyamatosak a találgatások, azonban a palota ragaszkodik ahhoz, amit az idézett közleményben leírtak. 

Nagy a bizonytalanság a királyi családban

Hivatkozás másolása

Miközben Katalin hercegné lábadozik, III. Károly király a rákos megbetegedése miatt folyamatosan kezelésben részesül. A naphire.hu arról is írt, hogy Kamilla királyné a végkimerülés szélére került, ugyanis az elmúlt időszakban 13 királyi megbízatást vállalt el a férje helyett. A királynő a napokban jelentette be, hogy nem bírja tovább és szabadságra megy.

"Senki sem nyugodt a bizonytalanság miatt, és most sajnos túl sok bizonytalanság övezi a monarchiát" - mondta Sally Bedell Smith királyi életrajzíró, aki felidézte: Erzsébet királynő azt szokta mondani, "Látni kell, hogy higgyenek nekem." Szerinte éppen ezért nagyon fontos, hogy Károlyról a nyilvánosság egy kicsit többet tudjon. Smith beszélt arról is, hogy elkerülhetetlen az instabilitás érzése, ha két kulcsszereplő kiesik a munkából. 

"A királyi családban rövid idő alatt túl sok emberből túl kevés lett" - ezt már Catherine Mayer mondta, aki a "Charles: A király szíve" című életrajzi könyvet írta. Mint mondta, a király állapotát is nagy titok övezi, közben pedig a trónörökös, Vilmos herceg kettős szolgálatot vállal a királyi családban. Harry herceg állítólag felajánlotta a segítséget, de Károly korábbi komornyikja, Grant Harrold szerint a család nélküle is "boldogul".

Smith megjegyezte azt is, hogy bár III. Károly közölte a nyilvánossággal, hogy rákos betegségben szenved, azonban erről semmilyen egyéb információt nem közöltek, így azt sem, hogy egyáltalán mennyire súlyos az állapota. "Ez nem tesz jót a monarchiának. Ő az államfő, és ennek alkotmányos következményei vannak" - fogalmazott. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés