Hirdetés

Példátlan fordulat az eutanáziáért küzdő Karsai Dániel ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

Néhány nap múlva nagyon fontos meghallgatás lesz Strasbourgban.

Mint megírtuk, Karsai Dániel ismert ügyvéd és alkotmányjogász nemrégiben egy Facebook-posztban jelentette be, hogy tavaly augusztusban ALS-t diagnosztizáltak nála, amelyben Stephen Hawking legendás fizikus is szenvedett.

Karsai eutanázia-kérelmére az Orbán-kormány is reagált, Gulyás Gergely szerint az emberi életről nem az embernek kell rendelkezni. Ez igaz a halálbüntetésre és az eutanáziára is. 

Az életvégi döntések filozófiai és jogi kérdéseiről tartottak konferenciát a Bölcsészettudományi Kutatóközpontban, ahol a nyitóbeszédet Karsai Dániel tartotta volna, azonban nem tudott megjelenni, így helyette ügyvédje jelent meg.

Az RTL Híradó szerint az ügyvédje a konferencián fontos fejleményekről számolt be. Mint kiderült, két napig tárgyalnak majd a beadványukról, az ügyvéd szerint az intézmény egyébként is nagyon széles spektrumon vizsgálja a hozzá került ügyeket, de ez most különösen igaz - írja az Index

"Ez különösen előjön, mivel egy szakértői meghallgatás lesz 27-én. Régóta foglalkozunk a strasbourgi gyakorlattal, de ilyenre nem igazán tudunk példát, hogy a bíróság hallgatott volna meg szakértőket"

– fogalmazott az ügyvéd.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés