Hirdetés

Károly ravasz csapdát állított, mit lép erre Harry és Meghan?

Morvay Péter portré Morvay Péter

III. Károly emailben hívta meg kisebbik fiát és feleségét a májusi koronázására Londonba, de a dátummal nehéz döntés elé állította Harryt és feleségét.

Jó ideig nem lehetett tudni, hogy a botrányos médiaszereplések és a vitatott emlékirata miatt Harry herceg és Meghan Markle kap-e egyáltalán meghívást Károly király koronázására. Most eldőlt, hogy igen, de a hercegi pár jelenléte így sem biztos.

A hétvégén egyébként Harry herceg egy magyar szakemberrel beszélgetett, többek között arról, hogyan tudta feldolgozni anyja, Diana hercegnő elvesztését.

„Megerősíthetem, hogy a herceg nemrég kapott emailt üzenetet Őfelsége hivatalától a koronázással kapcsolatban” - mondta a pár szóvivője, aki hozzátette: "A herceg és a hercegné 

egyelőre nem döntött arról, részt vesznek-e a koronázáson.

Károly 2022 szeptemberében lépett trónra édesanyja, II. Erzsébet királynő halála után.

A hivatalosan koronázásra május 6-án kerül sor. 

Károly május 6-ára tette a koronázását, egyidőben a kis Archie születésnapjával
Károly május 6-ára tette a koronázását, egyidőben a kis Archie születésnapjával New York Post

New York Post szerint ezt az időpontot tudatosan azért választották ki, hogy konfliktust okozzon Harry és Markle számára, akik ekkor ünneplik fiuk, Archie 4. születésnapját.

A pár 2020 januárjában lemondott a királyi udvar számára végzett szolgálatokról, és a feszültségek tovább mélyületek, miután megjelent Harry „Tartalék” című emlékirata.

A könyvben sok mindent kitálal Harry herceg, többek között leír egy állítólagos fizikai összetűzést is bátyjával, Vilmos herceggel, 

valamint elmondta, hogy Károly gyakran tett bántó megjegyzéseket a vörös hajú Harry „igazi apjára”.

„Apa szeretett történeteket mesélni, és ez volt az egyik legjobb a repertoárjában. Mindig filozofálgatással fejezte be... Ki tudja, hogy tényleg én vagyok-e a walesi herceg? Ki tudja, hogy egyáltalán az igazi apád vagyok-e?” – írta Harry a könyvében. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés