Hirdetés

Kokain, náci karszalag: mindent kitálal Harry herceg

Morvay Péter portré Morvay Péter

Egy spanyolországi könyvesboltban véletlenül a hivatalos megjelenés előtt egy héttel kikerült a polcra Harry herceg önéletrajzi könyve, amelyből így számos drámai részlet kiszivárgott.

A „Tartalék” (Spare) című könyvben Harry elárulta, hogy 25 embert ölt meg az Afganisztánban töltött idő alatt.

A sussexi herceg azt írja, hogy nem büszke erre, de nem is szégyelli, hogy „emberéleteket oltott ki”, 

mivel katonaként egyszerűen ez volt a feladata.

Harry két alkalommal teljesített szolgálatot pilótaként a tálibok ellen Afganisztánban.

A bevetésekről azt mondja, hogy a célpontokra nem „emberként”, hanem „sakkfiguraként” gondolt, akiket le kellett venni a tábláról.

A lelőtt tálibokat úgy tekintette, mint „rosszfiúkat, akiket még azelőtt likvidáltak, hogy a jófiúkat megölhették volna” - írja.

Harry összesen 10 évet szolgált a brit hadseregben, és a katonaságban töltött időt nevezte meghatározó éveinek.

A könyvben megrázó családi részletek is kiderülnek - írja a Daily Mail.

„Kérlek fiúk, ne tegyétek az utolsó éveimet szenvedéssé” 

– így könyörgött Károly fiainak, amikor kirobbant a testvérháború Vilmos és Harry között. 

A feszültség egyik oka, mint arról korábban írtunk, hogy Harry sem tett le arról, miszerint akár belőle is lehet még király

A nagy botrányt kavart Oprah-interjú után nyilvánvaló lett Harry és Meghan valamint a királyi család közötti törésvonal, de az csak most derült ki, hogy a két testvér között tettlegességig fajult a konfliktus.

Harry azt írja, hogy a verekedés 2019-ben történt, amikor londoni otthonukban Vilmos sértegette feleségét, őt pedig gorombának és durvának nevezte.

A két testvér között 2019-ben tettlegességig fajult a konfliktus
A két testvér között 2019-ben tettlegességig fajult a konfliktus Dominic Lipinski, MTI/AP/PA pool

A kisebbik testvér ki akart térni a vita elől, kiment a konyhába, de Vilmos követte őt. Harry ekkor egy pohár vizet adott a bátyjának, és azt mondta: 

„Willy, nem tudok veled beszélni, amikor ilyen vagy". 

Vilmos azonban félre tolta a poharat és rátámadt Harryre.

„Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat, és a földre lökött. A kutya ivótáljára zuhantam, az összetört szilánkok megvágták a hátam. Egy pillanatig magamhoz sem tértem, aztán felálltam, és szóltam neki, hogy tűnjön el" – írja Harry, miközben Vilmos arra bíztatta, hogy üssön vissza.

Végül az erőszakos konfliktus nem folytatódott, és nem sokkal később Vilmos visszatért sajnálkozva. Bocsánatot kért, de mondta öccsének, hogy ne szóljon az esetről Meghannek.

Harry azt írta, nem is mondta el azonnal a feleségének, de felhívta a terapeutáját. Meghan később karcolásokat és zúzódásokat vett észre a hátán, akkor kénytelen volt elárulni neki, mi történt. Felesége állítólag nem is lepődött meg ezen, sőt, nagyon dühös sem lett.

A könyvből új részletek derülnek arról a nagy botrányt kavart fotóról is, amelyen Harry náci karszalaggal látható.

A herceg szerint Vilmos és Katalin javaslatára vett fel náci egyenruhát egy jelmezbálon és bátyjának nagyon tetszett az öltözete. Harry ma már „élete egyik legnagyobb hibájának” nevezi a döntést, de szerinte a történtekben Vilmos és Katalin is felelős.

A most 38 éves herceg azt is bevallotta, hogy 17 éves korában kipróbálta a kokaint.

Egy hétvégi vadászaton kínálták meg először a kábítószerrel, amit később többször is használt.

Most azt mondja, hogy a gyerekkori traumák elől menekült a droghoz.

„Nem volt olyan jó, nem is éreztem magam olyan különlegesen boldognak, ahogy mások, de másképp éreztem magam, és akkor ez volt a fő célom. Tizenhét éves voltam, és szinte bármit hajlandó voltam kipróbálni, ami megváltoztathatja az előre meghatározott menetrendet. Legalábbis erről próbáltam meggyőzni magam. Abban az időben még magamnak is képes voltam hazudni” – írta könyvében. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés