Hirdetés

Baj van III. Károllyal? Nagyon fontos feladatot adott át Vilmosnak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Károly király átadta fiának, a walesi hercegnek a Hadsereg Légierejénél betöltött tekintélyes szerepét.

A király 32 évvel ezelőtt lett a hadsereg légierejének rangidős ezredese, most azonban átadta ezt a tekintélyes szerepet az elsőszülött fiának, Vilmos hercegnek. Az apjától való szimbolikus átadást követően Vilmos herceg katonai ruhát öltött, és egy Apache helikopterrel kirepült a légibázisról. Később meglátogatta a légierőt, megtekintette a kiképző és műveleti repülőgépeket, valamint tájékoztatást kért a légierő munkájáról.

Vilmos herceg egyébként korábban a RAF kutató-mentő pilótája volt és három évig szolgált a RAF Valley-ben, Anglesey szigetén.

"Remélem, hogy a jövőben a walesi herceggel, mint új rangidős ezredessel a soraitokban, egyre erősebbek lesztek. Az a nagyszerű, hogy valójában nagyon jó pilóta" - mondta III. Károly a Hampshire-i Middle Wallop-ban tartott ceremónián. A király ugyanakkor nem említette kisebbik fiát, Harry herceget, aki Apache-okkal repült Afganisztánban, ahol két alkalommal teljesített szolgálatot.

A BBC beszámolt arról is, hogy Károly király rákkezelése még mindig tart, az eseményen pedig egy veteránnal beszélgetett, aki kemoterápiát kapott, miután kiderült, hogy hererákja van. 

Mint azt a Naphire.hu is megírta, a Buckhingam-palota február elején közölte a szomorú hírt, miszerint III. Károly király rákkal küzd. A palota a rák pontos típusát nem közölte, azonban biztató, hogy az uralkodó a betegség bejelentése és a kezelés megkezdése óta már több nyilvános eseményen is megjelent

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés