Hirdetés

Rendkívüli hír: rákkal küzd III. Károly

Nap Híre portré Nap Híre

A Buckingham-palota friss közlést adott ki a király állapotával kapcsolatban.

Mint ismert, III. Károly király több mint egy hete vonult kórházba, ahol prosztataműtéten esett át, miután prosztatamegnagyobbodással diagnosztizálták. Arról is beszámoltunk, hogy a műtét másnapján már hazatérhetett volna az eredeti tervek szerint, ám az orvosok csak később engedték ki a londoni magánklinikáról, akkor nem közölték, hogy ennek mi az oka.

És bár ritkán tesz ilyet a Buckingham-palota, hétfő kora este mégis friss híreket közöltek az uralkodó egészségi állapotával kapcsolatban és bejelentették, hogy III. Károlynál a rák egyik formáját diganosztizálták a műtét után.

A palota a rák típusát nem hozták nyilvánosságra, és azt sem,k hogy milyen stádiumban van. Azt viszont kiemelték, hogy a király hétfőn megkezdte a "rendszeres kezeléseket".

Kiderült az is a közleményből, amint a Buckingham-palota a közösségi oldalain osztott meg, hogy a király elhalasztja a nyilvános szerepléseit és várhatóan a családtagok segítenek majd neki ez alatt az idő alatt.

Bár nyilvános rendezvényeit III. Károly szünetelteti, továbbra is folytatja alkotmányos államfői szerepét. Vasárnap először látták nyilvánosan a műtétje után, Sandringhamben vett részt egy istentiszteleten, ahol integetett a tömegnek - írja az Index.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés