Hirdetés

“Ártatlan vagyok” - megszólalt K. Endre

Nap Híre portré Nap Híre

K. Endre, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese rövid interjút adott a kegyelmi ügye körül kialakult botrány miatt.

“Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata” - fogalmazott K. Endre, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese. K. Endre és az ügye azért került a középpontba, mert nemrég derült ki, hogy Novák Katalin köztársasági elnök még 2023-ban, Ferenc pápa magyarországi látogatásának apropóján többek között K. Endrének is kegyelmet adott. Az ügy végül annyira felháborította a közvéleményt, hogy Novák Katalin a hétvégén bejelentette a lemondását.

K. Endre most arról beszélt a Blikknek, hogy mélységesen elítéli a pedofíliát, és sajnálja a történteket. A volt igazgatóhelyettes szerint a jogerős bírói végzés azt mondja ki, nem az igazgató pedofil cselekményeiről, hanem csak az ellene indult eljárásról, nyomozásról volt tudomása. 

Cáfolja K. Endre, hogy hamis vallomást írt volna a gyerekek helyett - noha a bíróság kényszerítés és zsarolás miatt ítélte el. “Arra a kérdésre, akkor ki írt, íratott ilyen vallomásokat, most nem szeretnék választ adni. Az ítéleti tényállás sem mondta ki azt, hogy az igazgató jelenlétében bármit is alá akartam volna íratni egyetlen gyerekkel is. Családi ügyvédünk tanácsára semmit nem szeretnék hozzátenni a történtekhez, egyelőre elégedjenek meg ezzel” - fogalmazott K. Endre a lapnak.

Elmondta, hogy azt is nagyon sajnálja, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondott miatta. Ahogyan azt is megerősítette, hogy a körülötte kialakult botrány miatt erősen fontolgatja, hogy visszaköltözik Erdélybe.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés