Hirdetés

Nagyon, nagyon furcsán viselkedett Joe Biden a G7-es csúcson

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön a dél-olaszországi G7-csúcson tartott ejtőernyős bemutató közben láthatóan eltévedt térben és időben, végül a házigazda ország miniszterelnöke, Giorgia Meloni visszakísérte az idős embert egy csomó érdekes ember közé, akik nem voltak mások, mint a G7 többi állam- és kormányfője.

Izgalmasnak és egyben bizarrnak ígérkezik az idei amerikai elnökválasztás. A Nap Híre többször beszámolt Donald Trump New York-i büntetőperéről. Írtunk arról, hogy Stormy Daniels p*rnószínésznő mit mondott a már akkor is jelenlegi feleségével házas Trumppal folytatott állítólagos szexuális kapcsolatáról. Stormy Daniels, a Donald Trump történelmi jelentőségű büntetőperének középpontjában álló p*rnósztár olykor kifejezetten részletesen mesélt a volt elnökkel egy szálloda penthouse lakosztályában 2006-ban történt állítólagos szexuális kapcsolatáról. Arról is írtunk, hogy egy férfi felgyújtotta magát a tárgyalás helyszínén és bele is halt sérüléseibe, és beszámoltunk arról is, hogy az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Trumpot a New York-i perben, az ítélet pedig július 11-én várható. Egy másik per viszont hónapokat csúszhat, mert két ügyész lefeküdt egymással.

Közben a másik oldalon is áll a bál: bűnösnek találták Joe Biden fiát, akár 25 évre is börtönbe zárhatják. Arról is írtunk, hogy miközben a választók azt latolgatják, kit küldjenek vissza a Fehér Házba, a pénzvilág számos nagy neve úgy dönt, hogy Trump korábbi elnököt támogatja a vele kapcsolatos ellentmondások ellenére. Biden alkalmasságát Jon Stewart is megkérdőjelezte. Jon Stewart szerint Biden "olyan kib**zott öreg", hogy "egyszerűen nem lenne szabad elnöknek lennie”.

A térben és időben eltévedt ember

Hivatkozás másolása

Látványos és vicces, ugyanakkor szívszorító jelenetekkel gazdagodott a napokban Joe Biden gegsorozata, ami természetesen egy idős ember magánügye lenne, ha nem a világ legnagyobb demokráciájának első emberéről lenne szó.

Történt, hogy a világ leggazdagabb demokráciáinak vezetői egy esti ejtőernyős bemutatót tekintettek meg, ám a 81 éves amerikai elnök figyelme láthatóan elkalandozott. Úgy tűnt, hogy Biden nem észlelte a közvetlenül előtte zajló eseményeket, néhány lépést távolodott a többi állam- és kormányfőtől, a bemutatóhoz képest a másik irányba fordult, és úgy tűnt, hogy mond valamit egy ejtőernyőt pakoló tisztnek – számol be róla a New York Post.

Ekkor Meloni odasietett a láthatóan zavart Bidenhez és megérintette az elnök jobb karját, hogy tudassa vele, ideje újra csatlakozni a csoporthoz. A többi vezető ezután kínosan Biden köré gyűlt egy fényképhez, amelyhez az elnök felvette jellegzetes pilóta napszemüvegét.

A furcsa pillanatra a Republikánus Nemzeti Bizottság RNC Research X fiókja hívta fel a figyelmet, amely a videót a csupa nagybetűs kérdéssel együtt tette közzé: "MIT CSINÁL BIDEN?" "Mintha Meloninak nem lenne elég dolga, most még gardedámot is kell játszania Joe nagyapának" - tweetelte a National Review vezető írója és a New York Post alkalmi szerzője, Dan McLaughlin.

"Egy másik ország miniszterelnökének kellett a nyomába erednie, és megállítani, hogy ne kószáljon céltalanul" - tette hozzá Ian Miller, az Outkick írója. "Micsoda szégyen".

A Fehér Ház vezető helyettes sajtótitkára, Andrew Bates megvédte az elnököt, azt állítva, hogy a klip - amelyet a hírügynökségek széles körben terjesztettek - elferdített. "[Biden] gratulál az egyik búvárnak, és felemeli a hüvelykujját" – interpretálta a videót Bates az X-en.

Hajolj bele a hajamba

Hivatkozás másolása

Órákkal korábban Biden furcsa módon köszöntötte Melonit, és a felvételek tanúsága szerint az olasz miniszterelnök hajába temette az arcát, amikor az elnök megérkezésekor megölelték egymást a csúcstalálkozó helyszínén, Fasano városában. Mielőtt elhagyta volna a színpadot, ahol Meloni üdvözölte őt, Biden a jobb kezét is felemelte egy kínos tisztelgésre, mielőtt elsétált.

A G7-csúcstalálkozóra tett útja Biden második európai látogatása egy héten belül, miután a múlt héten Franciaországban járt, hogy részt vegyen a D-nap 80. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéseken. A június 6-i ünnepség egy pontján Biden esetlenül próbált leülni a színpadon, láthatóan nem vette észre, hogy társai, köztük Emmanuel Macron francia elnök, állva maradtak körülötte.

Egy másik érdekes momentum volt, amikor az amerikai elnök hátat fordított a kamerának, majd feszengő felesége, továbbá Macron és a francia elnök felesége szintén megfordultak, hogy egy irányba nézzenek vele. Szintén az ünnepségen történt, hogy az elnököt elvezették, miután kezet fogott Macronnal, majd percekig állt, mintha elveszett volna.

Biden munkatársai már régóta állítják, hogy az elnök, aki 86 éves lenne, ha 2029 januárjáig hivatalban tudna maradni, kínos nyilvános szereplései mellett magánbeszélgetésekben is elveszti időnként a fókuszt.

Biden kihagyja a G7-csúcs harmadik és egyben utolsó napját, hogy visszarepüljön egészen a nyugati partra, ahol egy hollywoodi kampányadománygyűjtés főszereplője lesz, amelynek házigazdája George Clooney színész.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés