Hirdetés

Jon Stewart szerint Biden "olyan kib**zott öreg", hogy "egyszerűen nem lenne szabad elnöknek lennie”

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Jon Stewart szerint Biden elnök túl öreg feladatai ellátásához.

"Tudom, hogy a liberálisok azt mondják: 'Ne mondd ki, hogy Joe Biden öreg' - ne mondd ki azt, amit az emberek a saját szemükkel látnak!" - mondta Stewart egy Los Angeles-i előadáson, amelyet a Netflix közvetített.

"Tudom, hogy tudjátok, [Biden] milyen kib**zott öreg, és tudom, hogy nem akartok beszélni róla, mert [a volt elnök, Donald] Trump annyira félelmetes. De [ettől még] ő [Biden] kib**zott öreg... amikor a tévében látjátok, ti is idegesek vagytok, nem igaz?" - mondta a "The Daily Show" házigazdája.

Stewart a megjegyzéseket a Netflix Is a Joke nevű rendezvényen tette, amely pénteken debütált a streaming szolgáltatónál - írja a Hollywood Reporter. "Nem azt mondom, hogy Biden nem tud a társadalom hasznos tagja lenni, de nem kellene elnöknek lennie" - tette hozzá Stewart a New York Post beszámolója szerint.

Biden vs. Trump? Rossz vicc!

Hivatkozás másolása

A népszerű kommentátor azon is siránkozott, hogy a választóknak idén novemberben Biden és Trump között kell majd választaniuk. "Miért engedjük ezt? És most olyan elnökünk lesz, aki a két legidősebb ember közül kerül ki, akik valaha is indultak az elnöki posztért" - mondta Stewart.

Stewart, aki gyakran bírálja Trumpot és a republikánusokat, az elmúlt hónapokban feldühítette a demokraták támogatóit Bidennel szembeni kritikáival. Amikor Stewart februárban visszatért a Comedy Central "The Daily Show" című műsorának főállású házigazdájává, mind Trump, mind Biden alkalmasságát megkérdőjelezte.

"A két jelölt ... hasonlóan kihívásokkal küzd" - mondta Stewart. "És nem őrültség azt gondolni, hogy az ország történetében a legidősebb embereknek, akik valaha is indultak az elnökválasztáson, igenis lehetnek ilyen kihívásaik".

Bár Stewart elítélte Trumpot a vele szembeni büntetőeljárások valamint egyéb jogi ügyei miatt, azt mondta, ez szerinte nem jelenti azt, hogy Bident "kevésbé kellene vizsgálni".

"Valójában ez őt még inkább vizsgálat tárgyává kell hogy tegye" - mondta Stewart.

82 vs. 77 éves jelöltek

Hivatkozás másolása

Stewart kemény visszhangot kapott kritikáira válaszul. Mary Trump, a volt elnök unokahúga, aki az utóbbi években Donald Trump egyik leghangosabb kritikusa volt, azzal vádolta a műsorvezetőt, hogy elősegíti "a demokrácia potenciális összeomlását".

Egy héttel később Stewart viccet csinált az őt ért támadásokból, miközben Mary posztja volt látható a képernyőn.

"Azt hiszem, ahogy a mondás tartja: "A demokrácia halála a vita" - tette hozzá, a baloldali Washington Post szlogenjére utalva, amely szerint "a demokrácia halála a sötétség", nevetést váltva ki a stúdió közönségéből.

Biden 82 éves lenne esetleges következő beiktatásakor, Trump 77 éves. Ha Biden megnyerné a második ciklusát, 86 éves lenne, mire elhagyja a Fehér Házat – már ha megéri ezt a pillanatot.

Az elmúlt években Biden többször is súlyos verbális baklövést követett el, és úgy tűnt, hogy memóriazavarai vannak, amikor közszereplők neveit próbálta felidézni.

Trumpnak is volt már része hasonlókban. Január végén összekeverte az akkori republikánus elnöki riválisát, Nikki Haley-t a demokrata Nancy Pelosival.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés