Hirdetés

Lefeküdt egymással két ügyész, és ez hónapokra megakaszthatja az újabb Trump elleni eljárást

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Egy georgiai fellebbviteli bíróság szerdán befagyasztotta az összes eljárást a Donald Trump volt amerikai elnök és vádlott-társai ellen a déli államban folyó választási beavatkozási ügyben.

A Nap Híre többször beszámolt Donald Trump New York-i büntetőperéről. Írtunk arról, hogy Stormy Daniels p*rnószínésznő mit mondott a már akkor is jelenlegi feleségével házas Trumppal folytatott állítólagos szexuális kapcsolatáról. Stormy Daniels, a Donald Trump történelmi jelentőségű büntetőperének középpontjában álló p*rnósztár olykor kifejezetten részletesen mesélt a volt elnökkel egy szálloda penthouse lakosztályában 2006-ban történt állítólagos szexuális kapcsolatáról. Arról is írtunk, hogy egy férfi felgyújtotta magát a tárgyalás helyszínén és bele is halt sérüléseibe, és beszámoltunk arról is, hogy az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Trumpot a New York-i perben, az ítélet pedig július 11-én várható.

Love story az ügyészségen

Hivatkozás másolása

Közben azonban a 77 éves Trumpot Georgiában azzal vádolják, hogy részt vett egy bűnszövetkezetben, amelynek célja a 2020-as választási eredmény megsemmisítése volt az államban, ahol a demokrata Joe Biden mintegy 12 ezer szavazattal nyert.

Márciusban az ügyben eljáró bíró elutasította Trump és több vádlott-társának azon kérelmét, hogy a vádat emelő kerületi ügyészt kizárják az eljárásból, miután kiderült, hogy romantikus kapcsolatot ápolt azzal a férfival, akit különleges ügyészként alkalmazott - írja az AFP.

Megakadhat az eljárás

Hivatkozás másolása

Trump és vádlott-társai fellebbeztek Scott McAfee bíró döntése ellen, és a georgiai fellebbviteli bíróság a héten közölte, hogy október 4-én tárgyalja a fellebbezést. Szerdán a fellebbviteli bíróság a fellebbezés kimeneteléig elrendelte minden eljárás leállítását.

A bírósági végzéssel szinte biztosra vehető, hogy az ügy nem jut el a tárgyalásig a novemberi elnökválasztás előtt, amelyen Trump várhatóan ismét szembe fog szállni Bidennel.

Az ügy bizonyítékai között szerepel egy felvett telefonbeszélgetés, amelyben Trump arra kérte Georgia állam egyik vezető választási tisztviselőjét, hogy "találjon" elég szavazatot az eredmény megfordításához.

Georgiában Trumppal együtt tizennyolc vádlott-társát vádolták meg zsarolás és más vádak miatt, köztük volt személyes ügyvédjét, Rudy Giulianit és Mark Meadows volt fehér házi kabinetfőnököt. Trump eredeti vádlott-társai közül négyen, köztük három volt kampányügyvéd, olyan alkukban vallották magukat bűnösnek, amelyek megkímélték őket a börtönbüntetéstől.

Trump ellen szövetségi vádak is felmerültek a 2020-as választási eredmények megdöntésére irányuló összeesküvés miatt, valamint azért, mert állítólag szigorúan titkos dokumentumokat halmozott fel floridai otthonában, és nem volt hajlandó visszaadni azokat. Ezek közül egyik ügy lezárása sem várható a választások előtt.

Trump ügyvédei többször is igyekeztek elhalasztani a különböző bírósági ügyeit a választások utánra, azt remélve, hogy győzelme esetén esetleg ejtik az ellene felhozott szövetségi vádakat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés