Hirdetés

Hiába Trump botrányai, Biden vergődése miatt mégis a volt elnök mellé állhat több Wall Street-i szereplő

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Büntetőügyek ide vagy oda, a Biden-adminisztráció vergődése végül Donald Trump karbaiba lökhet számos Wall Street-i befolyásos szereplőt.

A Nap Híre többször beszámolt Donald Trump New York-i büntetőperéről. Írtunk arról, hogy Stormy Daniels p*rnószínésznő mit mondott a már akkor is jelenlegi feleségével házas Trumppal folytatott állítólagos szexuális kapcsolatáról. Stormy Daniels, a Donald Trump történelmi jelentőségű büntetőperének középpontjában álló p*rnósztár olykor kifejezetten részletesen mesélt a volt elnökkel egy szálloda penthouse lakosztályában 2006-ban történt állítólagos szexuális kapcsolatáról. Arról is írtunk, hogy egy férfi felgyújtotta magát a tárgyalás helyszínén és bele is halt sérüléseibe, és beszámoltunk arról is, hogy az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Trumpot a New York-i perben, az ítélet pedig július 11-én várható. Egy másik per viszont hónapokat csúszhat, mert két ügyész lefeküdt egymással.

Közben a másik oldalon is áll a bál: bűnösnek találták Joe Biden fiát, akár 25 évre is börtönbe zárhatják.

Végül a gazdaság helyzete dönt?

Hivatkozás másolása

Ám a botrányok ellenére a gazdasági és geopolitikai viharok miatt a gazdasági döntéshozók szembefordulhatnak a demokratákkal A Carolina Hurricanes tulajdonosa, a milliárdos Tom Dundon szerint Joe Biden képtelen felülkerekedni Amerika gazdasági problémáit és úgy látja, egyre több milliárdos negligálja a Trumppal kapcsolatos félelmeket és problémákat, és inkább a volt elnök mellé áll, mivel a gazdaság a novemberi választások egyik legfontosabb témájává vált.

A novemberi választások közeledtével Donald Trump az ellene indított büntetőeljárásokkal kénytelen szembenézni, ám a Biden-kormányzatot a gazdasági veszélyek és a geopolitikai nyugtalanság sújtják (miközben az elnök fiát 25 év börtönbüntetés fenyegeti).

Miközben a választók azt latolgatják, kit küldjenek vissza a Fehér Házba, a pénzvilág számos nagy neve úgy dönt, hogy Trump korábbi elnököt támogatja a vele kapcsolatos ellentmondások ellenére. "Nem veszik jó néven, ahogy Trump bánik az emberekkel, és ha lenne választási lehetőség, [ennek lenne következménye] de már tényleg nincs sok választási lehetőség" - mondta Tom Dundon, a Carolina Hurricanes tulajdonosa szerdán a "FOX & Friends" című műsorban.

Félreteszik a Trumppal szembeni fenntartásokat?

Hivatkozás másolása

Politico beszámolója szerint számos milliárdos félreteheti a Trumppal kapcsolatos, nagyon is létező személyes aggályait és őt támogathatja az elnökválasztáson. A titánok között van a Point Bridge Capital alapítója, Hal Lambert, a fedezeti alapok vezetője, Nelson Peltz és a szállodamogul Robert Bigelow.

Dundon szerint a Wall Streeten bekövetkezett szemléletváltás nagyrészt Trump "üzletbarát" politikájának és a világpolitikában való korábbi helytállásának köszönhető (gondoljunk csak az Ábrahám-egyezményekre vagy a koreai enyhülésre – a szerk.). Hozzátette: Biden elnök alatt az amerikai gazdaságban rekordot döntött az infláció, pang az ingatlanpiac és megugrott a háztartások adóssága.

A Bloomberg News/Morning Consult felmérésében a megkérdezettek több mint háromnegyede szerint az elnököt felelősség terheli az amerikai gazdaság jelenlegi teljesítményéért, és közel fele szerint "nagy felelősség terheli". Dundon kiemelte, hogy a Biden-kormányzat "ostobaságai" hozzájárulnak ahhoz, hogy a hétköznapi amerikaiak mellett a Wall Street-i elit körében is nő a Trump támogatottsága.

"Néhány dolog odáig fajult, hogy nehéz támogatni a [kormányzati] hülyeségeket" - mondta a műsorvezető Brian Kilmeade-nek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés