Hirdetés

Részletesen kitálalt az egykori p*rnószínésznő a Donald Trumppal folytatott állítólagos viszonyáról

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Stormy Daniels, a Donald Trump történelmi jelentőségű büntetőperének középpontjában álló pornósztár kedden vallomást tett - olykor kifejezetten részletesen - a volt elnökkel egy szálloda penthouse lakosztályában 2006-ban történt állítólagos szexuális kapcsolatáról New Yorkban.

A 77 éves Trumpot azzal vádolják, hogy üzleti feljegyzéseket hamisított, hogy ügyvédjének, Michael Cohennek megtérítse a Danielsnek fizetett 130 ezer dolláros hallgatási pénz kifizetését a 2016-os, Hillary Clinton elleni választás előestéjén, amikor az akkori (és mostani) elnökjelölt házasságtörésére vonatkozó állítások árthattak volna Trump kampányának.

"Az emberek Stormy Danielsnek hívják önt" – szólította meg a tanút Susan Hoffinger ügyész, miközben Trump, aki novemberben igyekszik visszafoglalni a Fehér Házat, ügyvédjei kíséretében ült a védelem asztalánál a manhattani tárgyalóteremben – írja az AFP.

Részletek, amelyeket nem akartunk tudni

Hivatkozás másolása

Ezután részletes vallomások következtek a szexuális együttlétről, amelyet Daniels elmondása szerint Trumppal folytatott – a volt elnök boxeralsójáról, a szexuális pózról, arról, hogy nem használt óvszert -, miközben a volt elnök kővé dermedt arccal bámult maga elé.

A tárgyalást követően Trump újságíróknak nyilatkozva "szégyennek" nevezte az ügyet, és azt mondta, hogy "most kampányolnia kellene".

Juan Merchan bíró megtiltotta, hogy Trump nyilvánosan támadja a tanúkat, így az exelnök nem kommentálta közvetlenül Daniels tanúk padján való megjelenését.

Trumpnak megtiltották, hogy a fejét rázza

Hivatkozás másolása

A tárgyalóteremben azonban Merchan közölte Trump ügyvédeivel, hogy az exelnök "hallhatóan káromkodott" és a fejét rázta Daniels vallomása alatt, figyelmeztetve, hogy az ilyen viselkedést - amely szerinte "alkalmas a tanú megfélemlítésére" - nem tűri.

Trumpnak négy büntetőügyben kell vádakkal szembenéznie, bár kedden kapott egy jó hírt, amikor egy floridai szövetségi bíró határozatlan időre elhalasztotta a titkos dokumentumok helytelen kezelésének vádjával indított perének kezdetét.

Aileen Cannon kerületi bírónő, aki Trump kinevezettje, azt mondta, hogy a május 20-ra tervezett tárgyalási időpontra nem lehetett kitűzni a pert a tárgyalás előtti indítványok száma miatt. Új tárgyalási időpontot nem tűzött ki.

"A szándék elég egyértelmű volt", de Danielst „nem fenyegették meg”

Hivatkozás másolása

Daniels és Trump rendkívüli bírósági összecsapására hat hónappal a novemberi elnökválasztás előtt kerül sor, amikor Trump megpróbálja legyőzni Joe Biden elnököt.

A 45 éves Daniels, akinek valódi neve Stephanie Clifford, azt mondta, hogy egy Tahoe-tó melletti golfversenyen találkozott Trumppal. Ő 27 éves volt, Trump pedig "valószínűleg idősebb volt, mint az apám" - mondta, hozzátéve, hogy vonakodva egyezett bele, hogy együtt vacsorázzon az ingatlanmágnással.

Amikor megérkezett Trump penthouse-ába, a férfi "selyem vagy szatén pizsamában bukkant elő, amin azonnal gúnyolódni kezdtem" - mondta Daniels az esküdtszéknek. "Azt mondtam: "Tudja Mr Hefner, hogy elloptad a pizsamáját?"" - utalt a néhai Playboy magazin alapítója, Hugh Hefner által kedvelt öltözékre.

Trump átöltözött, és felnőttfilmekről beszélgettek - mondta Daniels, hozzátéve, hogy "nagyon érdekelte őt egy csomó üzleti dolog".

Trump, aki akkoriban már házasságban élt jelenlegi feleségével, Melaniával, azt javasolta Danielsnek, hogy vegyen részt sikeres valóságshow-jában, a "The Apprentice"-ban - mondta.

Daniels elmondta, hogy egy alkalommal kiment a fürdőszobába, és amikor kijött, Trump az ágyon feküdt boxeralsóban és pólóban.

"Megijedtem tőle" - mondta. "A szándék elég egyértelmű volt” – tette hozzá. Ugyanakkor hangsúlyozta: "Nem fenyegettek meg sem szóban, sem fizikailag". Ezt követően az állítólagos szexuális aktus részleteit ecsetelte, majd kijelentette:  „Szégyelltem magam, hogy nem állítottam le, nem mondtam nemet.”

Nem szerepelt a valóságshowban, úgyhogy nem találkozott többet Trumppal

Hivatkozás másolása

Daniels elmondta, hogy több más alkalommal is találkozott Trumppal, de megszakította a kapcsolatot, amint világossá vált, hogy nem fog szerepelni a "The Apprentice" című műsorban.

Miután Trump bejelentette elnökjelöltségét, elmondása szerint pr-osa összehozta Keith Davidson hollywoodi ügyvéddel, hogy eladja a történetét. "A motivációm nem a pénz volt, hanem az, hogy a sztori nyilvánosságra kerüljön" - mondta Daniels.

Elmondása szerint 2016 októberében, a választás előestéjén titoktartási megállapodást kötött, amelyről Davidson és Trump bizalasa, Michael Cohen egyeztek meg, és amelyért 130 ezer dollárt kapott.

A keresztkérdések során Trump ügyvédje, Susan Necheles azzal vádolta Danielst, hogy pénzt akart "zsarolni" Trumptól. "Hamis [állítás]" - mondta Daniels.

"Ön pénzt keresett azzal, hogy azt állította, hogy lefeküdt Donald Trumppal?" – kérdezte Necheles. "Nem" - válaszolta Daniels - "Azzal kerestem pénzt, hogy elmondtam a velem történteket".

A New York-i és floridai ügyeken kívül Trump ellen Washingtonban és Georgiában is vádat emeltek a 2020-as választások eredményének megdöntésére irányuló összeesküvés vádjával.

A hallgatási per csütörtökön folytatódik, Daniels újra a tanúk padjára ül.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés