Hirdetés

Irgalmatlan botrány robbant ki az Uruguay-Kolumbia meccsen történtek miatt

Nap Híre portré Nap Híre

A Nap Híre is írt arról, hogy Kolumbia 1-0-ra legyőzte Uruguayt a szerdai Copa America elődöntőjében, annak ellenére, hogy a második félidőben csak 10 emberrel játszott, és bejutott az Argentína elleni döntőbe. Az este káoszba fulladt, mivel a játékosok összecsaptak a szurkolókkal.

Előzőleg a negyeddöntőt 10 emberrel befejező Uruguay szombaton büntetőpárbajban 4-2-re legyőzte Brazíliát, miután a Las Vegas-i Allegiant Stadionban rendes játékidőben 0-0-t értek el a csapatok. Uruguay ezzel bejutott a Copa America elődöntőjébe, ahol Kolumbiával találkozott. A másik elődöntőt magyar idő szerint éjszaka rendezték és Argentína Kanada legyőzésével a döntőbe jutott.

Arról is írtunk, hogy a történtek egyben a rendező Egyesült Államok példátlan kudarcát is jelentik.

A lefújás után futballpályára nem illő jelenetek játszódtak le a stadionban. Az uruguayi játékosok felmentek a lelátóra és ott néhányuk - például a Liverpool támadója, egyben Szoboszlai Dominik csapattársa, Darwin Nunez - összecsapott a kolumbiai drukkerekkel. A biztonságiaknak kellett rendet tenniük, a CONMEBOL pedig elítélte a történteket. Az uruguayi csapatkapitány, José María Giménez szerint a játékosok a családjukat próbálták védeni, a verekedésbe pedig mindkét válogatott stábja belekeveredett.

"A CONMEBOL vizsgálatot indított, hogy kiderítse, hogyan követték egymást az események, egyúttal a mérkőzés végén elkövetett erőszakos cselekményekben érintettek felelősségét is kivizsgálja" - áll a dél-amerikai szövetség csütörtöki közleményében, amely arra is kitért: elfogadhatatlan, hogy ilyen incidensek történhetnek. Azt is kiemelte, hogy az ehhez hasonló, sportversenyeket károsító viselkedést egyáltalán nem tolerálja.

A finálét vasárnap rendezik Miamiban. Kolumbia másodszor nyerheti meg a dél-amerikai kontinenstornát, az eddigi egyetlen sikerét 2001-ben aratta. A 15-szörös győztes Uruguay szombaton Kanadával csap össze a harmadik helyért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés