Hirdetés

Verekedésbe torkolló meccsen Kolumbia 1-0-ra legyőzte Uruguayt, így ők lesznek Argentína ellenfelei a Copa-döntőben

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Kolumbia 1-0-ra legyőzte Uruguayt a szerdai Copa America elődöntőjében, annak ellenére, hogy a második félidőben csak 10 emberrel játszott, és bejutott az Argentína elleni döntőbe. Az este káoszba fulladt, mivel a játékosok összecsaptak a szurkolókkal.

Mi is írtunk arról, hogy a negyeddöntőt 10 emberrel befejező Uruguay szombaton büntetőpárbajban 4-2-re legyőzte Brazíliát, miután a Las Vegas-i Allegiant Stadionban rendes játékidőben 0-0-t értek el a csapatok. Uruguay ezzel bejutott a Copa America elődöntőjébe, ahol Kolumbiával találkozott. A másik elődöntőt magyar idő szerint éjszaka rendezték és Argentína Kanada legyőzésével a döntőbe jutott.

Botrányba fulladt a meccs

Hivatkozás másolása

Az észak-karolinai Charlotte-ban rendezett elődöntő úgy ért véget, hogy az uruguayi játékosok összecsaptak a kolumbiai szurkolókkal, miközben a biztonságiak igyekeztek helyreállítani a rendet - írja a Reuters. A dél-amerikai szövetség, a CONMEBOL közölte, hogy kivizsgálja az esetet.

Jefferson Lerma szerezte a győztes gólt, az uruguayi csatár, Darwin Nunez három nagy lehetőséget is kihagyott.

Az elszalasztott lehetőségekért Uruguay akkor fizetett meg, amikor Lerma egy szögletnél a védelem fölé emelkedett, és Sergio Rochet kapus mellett a kapuba fejelt.

A mérkőzés az első félidő hosszabbításában fordulatot vett, amikor a kolumbiai jobbhátvéd Daniel Munoz mellkason könyökölte Manuel Ugartét, ezért megkapta második sárgalapját és kiállították.

A második félidőben Uruguay dominált a labdabirtoklásban, Marcelo Bielsa vezetőedző a 67. percben bevetette Luis Suarezt, és a veterán csatár pillanatokkal később majdnem betalált, a 37 éves játékos lövése a kapufát találta el, ő pedig csalódottan térdre rogyott.

Kolumbia 28 meccse veretlen

Hivatkozás másolása

Kolumbiának a 88. percben volt egy nagy lehetősége, de Mateus Uribe lövése messze elkerülte a kaput.

A kolumbiai szurkolók nem hittek a szemüknek, amikor a hosszabbításban Uribe újabb lövése megpattant a kapuson, majd a keresztlécen csattant.

A hibák ellenére Kolumbia megtartotta a vezetést, ezzel 28 mérkőzésre növelte veretlenségét, és 2001 óta először jutott döntőbe.

Vasárnap Floridában a Lionel Messi vezette Argentínával találkoznak, míg Uruguay Charlotte-ban marad a harmadik helyért vívott mérkőzésre, amelyet szombaton Kanada ellen vívnak. Ez Uruguay legjobb Copa-teljesítménye a legutóbbi, 2011-es győzelem óta.

A meccs után videókon látható volt, hogy uruguayi játékosok összecsaptak a kolumbiai szurkolókkal, miközben a rendőrök megpróbálták egymástól távol tartani a két felet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés