Hirdetés

Egészen elképesztő: Messi vezetésével Argentína zsinórban a harmadik világversenyén is a döntőbe jutott

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Argentína útja a Copa America döntőjéig nem volt könnyű - mondta Lionel Scaloni edző, aki dicsérte játékosait a Kanada ellen 2-0-ra megnyert elődöntőben nyújtott teljesítményükért.

Mi is írtunk arról, hogy a negyeddöntőt 10 emberrel befejező Uruguay szombaton büntetőpárbajban 4-2-re legyőzte Brazíliát, miután a Las Vegas-i Allegiant Stadionban rendes játékidőben 0-0-t értek el a csapatok. Uruguay ezzel bejutott a Copa America elődöntőjébe, ahol Kolumbiával találkozik. A másik elődöntőt magyar idő szerint éjszaka rendezték és Argentína Kanada legyőzésével a döntőbe jutott.

Zsinórban harmadszor

Hivatkozás másolása

A világranglista 48. helyén álló Kanada nagy energiával futballozott, és úgy tűnt, hogy a mérkőzést fizikai csatává tudja alakítani, de Argentína végül felülkeredett, Julian Alvarez és Lionel Messi góljaival bebiztosította helyét zsinórban harmadik nagy tornájának döntőjében a 2022-es világbajnokságon és a 2021-es Copa Americán aratott győzelmek után – írja a Reuters.

"Rendkívül nehéz egy újabb döntőbe jutni. Tudjuk, milyen nehéz az oda vezető út" - mondta Scaloni a riportereknek. "A lécet nagyon magasra tettük. Mindenki azt hitte, hogy ez egy rózsás ágy lesz, de egyáltalán nem így történt. Kanada ma bebizonyította ezt azzal, hogy nagyon nehéz ellenfél volt" – tette hozzá.

Egy nagy generáció utolsó esélye?

Hivatkozás másolása

A mostani Copa America valószínűleg az utolsó esélyt jelenti a válogatott sok idősebb tagja számára, hogy a nemzeti csapatban gyarapítsa trófeagyűjteményét.

A 36 éves Angel di Maria tavaly azt mondta, hogy a Copa America után visszavonul a nemzetközi futballtól, de a 37 éves Messi és a 36 éves Nicolas Otamendi is pályafutása végéhez közeledik.

"Tudjátok, hogy mit gondolok Angelről. Nem akarjuk őt a szükségesnél korábban visszavonultatni" - mondta Scaloni. "Nem akarunk melankóliát érezni. Hagynunk kell őt játszani [amíg akar], aztán majd meglátjuk, hogy meg tudjuk-e győzni arról, hogy velünk maradjon vagy sem. De egyelőre itt van, és hagyni kell, hogy élvezze ezt a pillanatot.

"Leo (Messi) esetében hasonló a helyzet, mint Angel esetében. Hagynunk kell őt, és soha nem mi leszünk azok, akik becsukják az ajtót. Addig lehet a csapatunkkal, ameddig csak akar."

Tisztelet a potenciális ellenfeleknek

Hivatkozás másolása

A vasárnapi döntőben Argentína vagy Uruguay ellen léphet pályára, amely novemberben legyőzte őket egy világbajnoki selejtezőn, vagy Kolumbia ellen, amely Nestor Lorenzo edző irányításával 27 mérkőzés óta veretlen

"Mindkét potenciális ellenfél élvonalbeli válogatott, de vakmerőség lenne azt mondani, hogy az egyiket vagy a másikat preferálom" - mondta Scaloni.

"Az egyikük már legyőzött minket. Az egy nagyon kemény mérkőzés volt. Kolumbia ellen még nem játszottunk ezzel az edzővel, de tudjuk, hogy az is nagyon nehéz lehet"."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés