Hirdetés

Brutálisan leszerepeltek az amerikai rendezők, miközben a kolumbiai szurkolók összecsaptak az uruguayi játékosokkal

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

José Maria Gimenez, Uruguay csapatkapitánya szerint társai a családjukat próbálták megvédeni az erőszakos szurkolóktól, miközben rendezők vagy rendőrök a közelben nem voltak

A Nap Híre is írt arról, hogy Kolumbia 1-0-ra legyőzte Uruguayt a szerdai Copa America elődöntőjében, annak ellenére, hogy a második félidőben csak 10 emberrel játszott, és bejutott az Argentína elleni döntőbe. Az este káoszba fulladt, mivel a játékosok összecsaptak a szurkolókkal.

Előzőleg a negyeddöntőt 10 emberrel befejező Uruguay szombaton büntetőpárbajban 4-2-re legyőzte Brazíliát, miután a Las Vegas-i Allegiant Stadionban rendes játékidőben 0-0-t értek el a csapatok. Uruguay ezzel bejutott a Copa America elődöntőjébe, ahol Kolumbiával találkozott. A másik elődöntőt magyar idő szerint éjszaka rendezték és Argentína Kanada legyőzésével a döntőbe jutott.

Drámai végkifejlet

Hivatkozás másolása

A tornát az Egyesült Államokban rendezik, ahol nagy erőkkel készülnek a két év múlva esedékes világbajnokság megrendezésére. Fogalmazzunk úgy, van még mit gyakorolni, az Uruguay-Kolumbia elődöntő rendezői brutálisan leszerepeltek, képtelenek voltak megvédeni az uruguayi játékosok családtagjait a kolumbiai szurkolók részéről érkező inzultustól, majd megakadályozni az uruguayi játékosok és a kolumbiai nézők összecsapását. José Maria Gimenez, Uruguay csapatkapitánya szerint társai a családjukat próbálták megvédeni az erőszakos szurkolóktól, miközben rendezők vagy rendőrök a közelben nem voltak – számol be a történtekről az al-Jazeera.

Miután Kolumbia szerdán 1-0-s győzelmet aratott az észak-karolinai Charlotte-ban, az Egyesült Államokban, a közösségi médiában közzétett videókon látszott, hogy uruguayi játékosok felmásztak a lelátóra, és verekedésbe keveredtek az ellenfél szurkolóival.

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) közölte, hogy vizsgálja az esetet, és hogy határozottan elítél minden olyan erőszakos cselekményt, amely a labdarúgást érinti. "Munkánk azon a meggyőződésen alapul, hogy a labdarúgás pozitív értékei révén összeköt és egyesít bennünket" - mondta a CONMEBOL, a regionális labdarúgás irányító testülete. "Nincs helye az intoleranciának és az erőszaknak a pályán és azon kívül sem".

A rendőrök nem akadályozták meg a kolumbiaiak tombolását

Hivatkozás másolása

Az uruguayi Darwin Nunez és Ronald Araujo élen járt a közelharcban. Jose Maria Gimenez kapitány szerint a játékosok a családjukat próbálták megvédeni.

"Hadd mondjak valamit, mielőtt megszakítanak, mert nem engednek minket a mikrofonba beszélni, nem akarják, hogy bármit is mondjak arról, ami történik, de ez egy katasztrófa" - mondta Gimenez a hivatalos közvetítésben. "A családjaink a lelátón vannak, ott vannak a kis újszülöttek. Katasztrófa volt, nem volt a közelben rendőr, és meg kellett védenünk a családjainkat. "Ez két-három ember hibája, akik túl sokat ittak, és nem tudják, hogyan kell inni" – tette hozzá.

Több kolumbiai és uruguayi játékos és a két stáb több tagja is összetűzésbe keveredett a pályán meccs lefújása után. "Azt hittem, hogy az incidens a pályán történt veszekedéssel ért véget, és amikor láttam, hogy ez történik, kimentem az öltözőbe" - mondta Marcelo Bielsa uruguayi edző a sajtótájékoztatón. "Azt hittem, hogy megköszönik a szurkolóknak a támogatást. De aztán megtudtam, hogy sajnos ott is problémák voltak" – tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés