Hirdetés

Ledobta a bombát Hollywood, megfilmesítik Elon Musk életét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A hírek szerint készülőben van az A24 stúdiónál Elon Musk életrajzi filmje és a Variety információi szerint Darren Aronofsky fogja rendezni.

A förgatókönyv alapjául Walter Isaacson szeptemberben megjelent, a technológiai mogulról szóló életrajzi könyve szolgál majd. Isaacson "Steve Jobs" című könyvét korábban mármegfilmesítette az Universal studió, a 2015-ös filmben az Apple vezérigazgatóját Michael Fassbender alakította.

A lap forrásai szerint a stúdiók és a filmkészítők között is heves verseny alakult ki Isaacson könyvének jogaiért, ezt a csatát nyerte meg végül az A24.

Aronofsky legutóbbi filmje, A bálna tavaly jelent meg a mozikban, méghozzá Brendan Fraser főszereplésével, amiért a színészt Oscar-díjjal jutalmazták. Az 54 éves rendező a szürreális filmkészítési stílusáról ismert, az alkotásai gyakran tartalmaznak pszichológiai elemeket. Korábbi munkái közé tartozik a 2000-as Rekviem egy álomért című film, illetve a 2010-es Fekete hattyú is, amelynek főszereplője, Natalie Portman Oscar-díjat nyert.

Mint ismert, Elon Musk először akkor vált ismertté, amikor 2002-ben megalapította az amerikai SpaceX űrhajókat gyártó vállalatot. Emellett a Tesla egyik korai befektetője volt, végül felkapaszkodott a ranglétrán, az autóipari óriás elnöke, terméktervezője és vezérigazgatója lett.

A milliárdos üzletember mostanában azzal kerül a hírekbe, hogy tavaly 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert, majd átnevezte X-re. A lap kiemelte, hogy mióta Musk átvette a közösségi médiaplatform irányítását, számos olyan változtatást hajtott végre, amelyek a felhasználók nemtetszését váltották ki. De lehet, hogy ez is bejön neki: az X óriásit kaszált a korábban megmosolygott előfizetős csomagjaiból. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés