Hirdetés

Ez volt az utolsó csepp: Harry herceg végleg kiiratkozott a királyi családból

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az a tény, hogy Harry herceg hivatalosan is az Egyesült Államokra változtatta elsődleges tartózkodási helyét, „végső búcsút” jelent a számára a királyi családtól – mondta egy királyi szakértő a Mirrornak.

Harry herceg „végső búcsút vett” egykori királyi életétől és Egyesült Királyságtól is – állítja a Mirrornak egy királyi szakértő, aki szerint az „utolsó szalmaszálat” Károly Király tépte el, amikor visszakérte Harry és Meghan angliai rezidenciájának kulcsait.

Távozniuk kellett

Hivatkozás másolása

Idén tavasszal derült ki, hogy Sussex hercege az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba helyezte át elsődleges lakóhelyét, mégpedig 2023. június 29-től - ugyanezen a napon a Buckingham-palota megerősítette, hogy Sussex hercege és hercegnéje kiürítette korábbi angliai rezidenciáját, a Frogmore Cottage-ot, a király kérésére visszaadva a palota kulcsait.

Több mint egy évvel ezelőtt, még 2023 márciusában, miután Sussex hercegének Tartalék című memoárja a könyvespolcokra került, Károly király arra kérte fiát és feleségét, Meghan Markle-t, hogy ürítsék ki Frogmore Cottage-ot. Ettől a kéréstől Harry „dühbe gurult” - árulta el a Mirrornak egy királyi szakértő.

A lap szerint az Invictus Játékok tizedik évfordulójára való visszatérése volt a herceg végső „búcsúja” a királyi élettől és egykori hazájától. Tom Quinn királyi szakértő és író a Mirrornak nyilatkozva azt mondta: „Harry május 8-án beszédet mondott a londoni Szent Pál székesegyházban az Invictus Játékok tizedik évfordulója alkalmából. A játékokat Harry alapította, amikor még aktív királyi családtag volt, így nem gyakorolnak rá nyomást, hogy most ne beszéljen”.

Nem fogadják vissza

Hivatkozás másolása

Hozzátette: „De még ha Harry könyörögne is, hogy fogadják vissza - még ha az apja, Károly király olyan beteg lenne, hogy képtelen lenne ellátni a feladatait és segítségre lenne szüksége -, ez a hívás soha nem fog megtörténni. Az, hogy az Egyesült Államok lett az elsődleges lakóhelye, Harry végső búcsúja [a királyi családtól].”

Quinn szerint Harry számára az „utolsó csepp” az volt, amikor őt és Meghant kilakoltatták Frogmore Cottage-ból. „Akkoriban kevesen fogták fel, hogy a Frogmore-ból való kilakoltatás mekkora pofon volt Harry számára - ez volt az utolsó csepp a pohárban” - mondta a Mirrornak. A lap megkereste Harry herceg képviselőit és a Buckingham-palotát, hogy kommentálják a fejleményeket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés