Hirdetés

Hatalmas pofont kapott Harry herceg az apjától, III. Károly nem hajlandó találkozni a fiával

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Sussex hercege rövid angliai látogatása során részt vett egy istentiszteleten is, méghozzá a londoni Szent Pál székesegyházban.

Harry herceg az Invictus Játékok, a sérült katonák és nők számára szervezett sportverseny alkalmából tartott eseményen is jelen volt, ahol beszédet is mondott. A herceg a játék 10 évvel ezelőtti megalapításában is részt vett, korábban pedig a Netflixre egy dokumentumfilmet is forgatott a versenyről.

Eközben a király, akinek rákgyógyítása jelenleg is tart, a Buckingham-palota kerti partiján találkozott a közönség tagjaival alig néhány kilométerrel arrébb, ugyancsak Londonban.

A hírek szerint azonban az apa-fia páros nem találkozik egymással.

A herceg szóvivője szerint a király programja megakadályozta a találkozót - írja a BBC.

A beszámoló szerint napsütésben vártak az emberek Harry hercegre szerdán a székesegyház előtt, aki megérkezésekor mosolyogva integetett a lépcsőről. Miután bejutott a katedrálisba, üdvözölte a nagybátyját, Earl Spencert, aki mögötte ült.

A lap megjegyezte, hogy ez ugyanaz a székesegyház, ahol egykor a szülei összeházasodtak. Harry herceg a beszédében kihangsúlyizta, hogy a különböző embereknek különböző adottságaik és erősségeik vannak.

A szertartás hagyományos volt, himnuszokkal, zsoltárokkal és bibliai olvasmányokkal, a katedrális kupolájának csillárjai és freskói alatt.

Az Invictus Játékok pozitív hatásáról szóló verset Michelle Turner, az Egyesült Királyság 2018-as sydneyi csapatának kapitánya olvasta fel.

A herceg, aki a feleségével, Meghan Markel-el és a két gyermekükkel jelenleg Kaliforniában él, utoljára februárban látta személyesen az apját, nem sokkal azután, hogy a király bejelentette, a rák egy meg nem nevezett formáját diagnisztizálták nála egy rutinműtétet követően.

Korábban azt a Nap Híre is megírta, hogy III. Károly király azóta visszatért bizonyos nyilvános feladataihoz, de továbbra is orvosi ellátásban részesül. A múlt héten például egy londoni rákközpontban a betegtársait látogatta meg, ahol azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát.

A BBC beszámolója szerint Harry herceg várhatóan nem találkozik a testvérével, Vilmos herceggel, illetve a feleségével, Katalin hercegnével sem - akit szintén rákbetegséggel kezelnek -, amíg az Egyesült Királyságban tartózkodik.

Kedden a herceg szóvivője nyilatkozta a sajtónak, hogy "a számos érdeklődésre és a folyamatos találgatásokra reagálva, hogy a herceg találkozik-e az édesapjával, miközben ezen a héten az Egyesült Királyságban tartózkodik, sajnos Őfelsége teljes programja miatt erre nem lesz lehetőség".

"A herceg természetesen megérti édesapja napirendjét a kötelezettségeivel és különböző egyéb prioritásaival kapcsolatban, és reméli, hogy hamarosan találkozhat vele" - tette hozzá.

Harry herceget egyébként nem kísérte el az Egyesült Királyságokba a felesége, Sussex hercegnéje, aki a tervek szerint Nigériában találkozik majd a férjével, miután véget ér a londoni utazása.

A házaspárt a nigériai vezérkari főnök hívta meg, miután tavaly a Németországban megrendezett Invictus Játékokon találkoztak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés