Hirdetés

“Nehéz elmondani” - Isten-élménye volt Jeruzsálemben Gesztesi Máténak

Nap Híre portré Nap Híre

Szegvári Katalin vendége volt az ATV Híradó műsorvezetője, meglepő dolgokat árult el az útról, amin egy “nagy találkozás” indíthatta el.

A Heti TV “Hogy vagy?” Című műsorának vendége volt az ATV Híradó műsorvezetője, Gesztesi Máté hosszasan mesélt arról az életéről, amelyikről csak kevesen tudnak és amiből csak kevés látszik. Nem titkolta, korábban apja és anyja nyomdokaiba akart lépni, és a színészettel kacérkodott, sőt, a sorsnak köszönhetően oda is került egy színházhoz, de már az első évadban rájött, hogy ő ezzel nem szeretne foglalkozni. Az életének a jelek szerint végül a sors adott irányt. “Jeruzsálemben volt egy fantasztikus Isten élményem, és aztán…” - mondta, majd Szegvári Katalin kérdésére el is mesélte.

“Ezeket nehéz elmondani, de valamiképpen ahogy a falhoz odaérkeztünk, egyébként családostul voltunk ott, és többünknek egymástól függetlenül ez volt az élménye, hogy amikor megérkeztünk, akkor olyan volt, mintha találkoztunk volna az Örökkévalóval. Nehéz megmondani, hogy ez az embernek a szívében történik meg, de mintha már réges-rég vártak volna ott minket. És aztán minden megváltozott az életünkben, aztán megtértünk és elkezdtünk Bibliával foglalkozni. És én ezért jelentkeztem teológiára, mert az írások borzasztóan érdekeltek és aztán megtanultam héberül, görögül, ami kellett és aztán így keveredtem a rabbiképzőre is, hogy az írások kutatása mentén” - mondta a Heti TV-ben Gesztesi Máté.

Az is kiderült, a Szent Pál Akadémián szerzett egyetemi diplomát, a műfordítási szándékait pedig a zsidó írásmagyarázat mentén szeretné folytatni. A műsorvezető kérdésére reagált arra a korábban megjelent hírre is, miszerint a családjuk tiltotta meg, hogy édesapja, Gesztesi Károly hangja a mestersége intelligencia segítségével jelenjen majd meg a Shrek esetleges folytatásában. Máté azt mondja, őket senki nem kereste hivatalosan. Ha tényleg lenne erre vonatkozó szándék, akkor az illetékesek valószínűleg nem Messenegeren keresik meg a család kiskorú tagját ezzel kapcsolatban.

S hogy mit jelent neki az ATV és a csatorna Híradója - Szegvári Katalin interjújából ez is kiderül.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés