Hirdetés

Ami most történik, az lehet hogy nagyon fog fájni Putyinnak

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Vajon fordulat jöhet az orosz-ukrán háborúban? Ezt még nem tudni, az viszont biztos,hogy az ukrán csapatok ellentámadásba mentek át Bahmutban.

Az ukrán csapatok ellentámadásokkal kényszerítették az orosz erőket több állásuk elhagyására, Liman térségében pedig visszaverték az összes ellenséges támadást, és tíz orosz katonát ejtettek fogságba - számolt be hétfőn Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsoka az MTI szerint.

"Az előrehaladás érdekében az ellenség maximális erőfeszítéseket tesz, és nem számol semmivel. A jelentős veszteségek ellenére folyamatosan harcba vetnek újabb és újabb  Wagner-rohamcsoportokat, más magáncégek harcosait és ejtőernyősöket. Az ellenségnek azonban nem sikerül bevennie Bahmutot" - fejtette ki Szriszkij. 

Az orosz elnök mostanában nem kap jó híreket: a Wagner-vezér szerint a zsoldosok súlyos lőszer és rakétahiánnnyal küszködnek, így várják a nagy ukrán ellentámadást. Közben ráadásul nem csillapodnak a pletykák Putyin egészségi állapotával kapcsolatban, legutóbb például egy furcsa sebhelyet láttak a nyakán. 

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés