Hirdetés

Rémisztő hírt kapott Putyin, közel az orosz összeomlás?

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Wagner-vezér szerint két hét múlva kezdődhet az ukrán ellentámadás, miközben a zsoldosok súlyos lőszer és rakétahiánnnyal küszködnek.

Egy ukrán ellentámadás tragédiát jelentene Oroszországnak – mondta egy tegnapi interjúban Jevgenyij Prigozsin, aki szerint továbbra sincs elegendő lőszere a zsoldosainak. A naphire.hu korábban azt is megírta, hogy a Wagner-vezér kijelentette: "Abba kell hagynunk a lakosság megtévesztését, és ki kell mondanunk őszintén: Oroszország a katasztrófa szélén áll." 

A bahmuti ostromot vezető Wagner-csoport május közepére várja az ukrán ellentámadást, miközben a zsoldosoknak a szükséges lőszerállomány mindössze 10-15 százaléka áll rendelkezésükre - írja a novekedes.hu.

"Az orosz ellátási problémákat jelzi, hogy az orosz hadsereg logisztikai ellátásért felelős tábornokot leváltották, a jövőben Alekszej Kuzmenkov, a Nemzeti Gárda korábbi tagja – veszi át Mihail Mizincev tábornok posztját, és felel a haderő ellátási feladataiért" – közölte az orosz védelmi minisztérium. Mizincevet hét hónap szolgálat után mentették fel pozíciójából.

Közben az ukrán hadsereg továbbra is kitart, nem adják fel Bahmutot. A szétbombázott városban még mindig gyakorlatilag utcáról utcára zajlanak a harcok.

"Az ukrán haderő éjszakai támadást intézett az orosz-ukrán határnál fekvő Szuzemka település ellen, a csapásban négy ember életét vesztette" – számolt be a terület orosz kormányzója.

Brutális módszerekkel próbálják fenntartani a rendet az oroszok a katonák között

Hivatkozás másolása

A lap megjegyezte, az orosz hadsereg drákói módszerekkel igyekszik helyreállítani a rendet a katonák között, az eszközök között az is szerepel, hogy a fegyelmet megszegőket földbe ásott lyukakba zárják, melyet fémtetővel zárnak le. Ráadásul a fegyelmet betartató szigorú intézkedések száma jelentősen emelkedett Valerij Geraszimov tábornok, vezérkari főnök januári kinevezése után 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés