Hirdetés

Dráma a határon, fejvesztve menekül mindenki

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az ukrán-magyar határszakaszon 5484-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

A beléptetettek közül a rendőrség 86 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Vonattal 117 ember - köztük 59 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - írja az MTI. 

Friss hírek a háborúról

Hivatkozás másolása

Korábban arról is beszámoltunk, hogy orosz rakéták csapódtak be csütörtök hajnalban a dél-ukrajnai Mikolajivban, egy ember meghalt és 23-an megsebesültek. Volodimir Zelenszkij elnök azt írta a Telegramon, hogy Oroszország a Fekete-tengerről indított négy - Kalibr típusú - rakétával támadta éjszaka a várost.

Az atv.hu pedig arról számolt be csütörtökön, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejelentette, hogy a szövetséges országok szinte az összes ígért harci járművet átadták Ukrajnának, az ország most rendelkezik a területei visszafoglalásához szükséges katonai képességekkel.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés