Hirdetés

Fordulat: L. L. Junior ezúttal nem a feleségével veszekedett, hanem Toroczkai Lászlóval

Nap Híre portré Nap Híre

A naphire.hu korábban többször is beszámolt róla, hogy L. L. Junior nyilvánosan veszekedett feleségével, Körtvélyessy Kingával. Legutóbb például arról számoltunk be, hogy folytatódott a sztárpár válópere a bíróságon, ám ez sem ment békésen, ugyanis megint az egész épület tőlük zengett, Kinga végül kiviharzott a teremből. De a gyermekelhelyezési per is hasonlóképpen zajlott, akkor is veszekedéstől volt hangos a tárgyalóterem, de Junior és Kinga között volt már üvöltözés az utcán is

L. L. Junior most ismét vitába keveredett, ám ezúttal nem a feleségével, hanem Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk elnökével - szúrta ki a Blikk. Mint írtuk, a zenész korábban nyílt levelet írt Orbán Viktornak és Toroczkai Lászlónak is, aki szerinte a "romáktól leginkább idegenkedő párt" elnöke. Junior arra kérte Toroczkait, hogy segítsen abban, hogy a „cigánybűnözés” és a „cigány bűnöző” szavakat ne engedjék a közbeszédbe. Illetve kérte, hogy a pártelnök ne engedje az erőszakot idéző vonulásokat a cigánysorokon a jövőben.

Toroczkai László most vitát vállalt Juniorral a cigány-magyar együttélés és a problémák kibeszélésére. A vita először békésen indult, bár a zenész már a legelején leszögezte, hogy azért ült le beszélgetni, mert úgy érzi, hogy a cigányok ügyében elszabadultak az indulatok. "Szeretném megérteni a pszichológiát, a lelket, hogy miért félnek az emberek, miért gurulnak be, mi a forráspontja, a gócpontja" - mondta a zenész.

Toroczkai a beszélgetés elején elmondta, hogy sokan a szemére vetették, hogy miért ül le egy ilyen kérdésben vitázni a rapperrel, hiszen mégis csak egy miniszterelnök-jelölt, pártelnök. "zeretnék szakítani azzal a szokással, hogy még a miniszterelnök-jelöltek sem ülnek le egymással. Én bárkivel leülök egyébként. Szükség lenne rá, hogy a politikusok sokkal közvetlenebbül álljanak az emberekhez, ráadásul L. L. Junior letett már valamit az asztalra, rengetegen nézik - cigányok és magyarok is - nyilván ezt is sokan megfogják nézni. Ennek a beszélgetésnek lehet társadalomformáló hatása" - jelentette ki, hozzátéve, hogy L. L. Junior volt az egyetlen, aki felkereste őt egy ilyen vitára. Szerinte a korábban küldött nyílt levelében tükröződött a párbeszédre való hajlandóság.

Toroczkai beszélt arról is, hogy vannak olyan cigányok, művészek vagy közéleti személyek, akik tehetnének is valamit az oktatásért vagy a felzárkóztatásért. "Akár Kis Grofó, vagy mondjuk Győzike, ehelyett megelégednek azzal, hogy Orbán Viktorral fotózkodnak. Nekik nincsenek anyagi gondjaik és nem foglalkoznak vele, hogy mások óriási anyagi gondolkkal küzdenek, távol vannak a problémától" - hangsúlyozta. 

A politikus beszélt arról is, hogy szerinte a cigánykérdés évtizedek óta a szőnyeg alá van söpörve. "Bizonyos politikai erőknek kifejezetten az a célja, hogy a cigányságot abban az állapotban tartsa - akár a romatelepek megtartásával, - hogy egy-egy választás előtt valamelyik képviselővel megállapodik és néhány zsák krumpliért cserébe ráveszi őket, szavazzanak a kormánypártokra” - tette hozzá. Toroczkai László elmondta, szerinte rengeteg ember szenved, akik ilyen cigánytelepek mellett, vagy olyan falvakban élnek, ahol többségében romák laknak.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint „rengeteg olyan cigány gyermek születik, sokszor tinédzser korú szülőtől, akiket aztán az utca nevel. Drogozni, nagyon fiatalon bűnözni kezdenek, reményvesztetté válik, elveszik. Ez senkinek nem érdeke. Belőlük válnak azok a bűnözők, akik aztán terrorizálnak komplett településeket. Itt beavatkozásra van szükség! Annak az ideje lejárt, hogy az állam nem akar beavatkozni. Erre a programunkban szereplő Családtervezési Hatóság tökéletesen alkalmas lenne” - emelte ki a jobboldali pártelnök.

L. L. Junior szerint a tudatos gyermekvállalásra kellene ösztönözni a romákat, ám visszautasította a Mi Hazánk Mozgalom elnökének a romákat érintő általánosításait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés